Marine Le Pen.
Volledig scherm
Marine Le Pen. © Photo News

Marine Le Pen moet voor rechtbank verschijnen na verspreiden IS-foto's op Twitter

De voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen omdat ze beeldmateriaal van terreurgroep Islamitische Staat (IS) had verspreid op Twitter. 

12 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Schandalig, zo'n "politiek proces" en een aanfluiting van "Vrijheid van Meningsuiting" ; de objectief-correct geconstateerde feiten zijn nu eenmaal "de feiten" . Daar een politiek-correct censuur paravent omheen plaatsen camoufleert de waarheid maar de feiten blijven evenwel "de feiten"
 • JAN krommentak

  2 jaar geleden
  Dit waren allemaal gedeelde foto's die circuleerde op het internet dus wat maakt het dan zo speciaal dat zij hiervoor moet vervolgt worden wie begrijpt dit ? of gaan we kranten , dagbladen en alle internet providers ook vervolgen .
 • Rik Connaerdt

  2 jaar geleden
  Dit is gewoon hilarisch. Een mens zijn mening is vrij en beeldmateriaal mag verspreid worden. Deze censuur is op en top op maat gesneden van een bevooroordeelde politieke kaste.
 • Jan vanderwallen

  2 jaar geleden
  Waarom wil men deze beelden voor ons verbergen met ridicule wetten ? We leven in een 'vrij' continent, de burger moet weten wat er gebeurt.
 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  En die van rechts doen zich voor als onschuldige lammatjes, maar meer en meer begint Europa te lijken op wat het 100 jaar geleden was en we weten, hoop ik, allemaal heel goed wat er 80 jaar geleden van gekomen is ....
 1. Meme Bernie Sanders blijft wonderen verrichten: wollen poppetje brengt 40.000 dollar op voor goede doel

  Meme Bernie Sanders blijft wonderen verrichten: wollen poppetje brengt 40.000 dollar op voor goede doel

  Bernie Sanders op een zwarte klapstoel met dikke wanten en een mondmasker aan, het is een beeld dat het internet de afgelopen dagen meer dan eens deed ontploffen. Nadat de ex-presidentskandidaat zelf truien verkocht met zijn intussen befaamde foto op, volgden een paar creatievelingen zijn voorbeeld. Zo heeft een gehaakt poppetje van de Amerikaanse politicus tienduizenden dollars opgeleverd op veilingsite eBay.
 2. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar”
  18

  AstraZene­ca en Europa botsen over vaccinleve­rin­gen: “Maak contract openbaar”

  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken