Mariam Nabatanzi met enkele van haar 38 kinderen. Het officiële wereldrecord staat op naam van een zekere Valentina Vassilyev. Deze Russische vrouw uit de achttiende eeuw zou 69 baby’s op de wereld gezet hebben, al wordt dat cijfer wel met de nodige korrel zout genomen.
Volledig scherm
Mariam Nabatanzi met enkele van haar 38 kinderen. Het officiële wereldrecord staat op naam van een zekere Valentina Vassilyev. Deze Russische vrouw uit de achttiende eeuw zou 69 baby’s op de wereld gezet hebben, al wordt dat cijfer wel met de nodige korrel zout genomen. © Facebook

Mariam zet 44 kinderen op de wereld: “Ik ben volwassen geworden in tranen”

BevallingDe meest vruchtbare vrouw van Oeganda wordt ze genoemd. En daar lijkt geen woord van gelogen: Mariam Nabatanzi heeft maar liefst 44 kinderen op de wereld gezet. Drie keer beviel ze van een vierling, vier keer van een drieling en zes keer van een tweeling. Zes kleintjes zijn helaas gestorven, nu heeft ze dus nog 38 zonen en dochters onder haar hoede. Drie jaar geleden liet haar agressieve echtgenoot haar definitief in de steek, de opvoeding komt met andere woorden volledig op haar schouders terecht.

6 reacties

 • Chris Troch

  2 jaar geleden
  Heel dringend de pil verplicht laten innemen.......... Mensen hebben er geen idee van wat de overbevolking teweeg zal brengen....... Oorlogen voor voedsel en water...... en het einde van de beschaving, teloorgang van onze Moeder Aarde en de onze onbeschrijfelijk mooie Natuur .....
 • Geert Vaelen

  2 jaar geleden
  Ze zouden dat uithuwelijken moeten stoppen, er komt alleen miserie van. Laat die mensen de keuze om zelf een partner te kiezen. En het is ook geen schande om zonder partner verder te gaan als het niet goed gaat. Dat haar tante dan met die vent trouwde he. Maar liever ongelukkig moeten verder leven met iemand die je niks dan miserie brengt dan een scheiding?
 • Stany C. Stevens

  2 jaar geleden
  Hier zou steun en degelijke hulp wel op zijn plaats zijn, ik vind dat Cecerine De smet gelijk heeft in hetgeen ze schrijft...: grote bedrijven kunnen hier hulp bieden dmv woning en voedselhulp aan te bieden, GÉÉN KRUIMELS, maar op grote schaal. Iedereen die dit artikel leest wil meteen hulp bieden
 • Ilse Braet

  2 jaar geleden
  veel moed heeft deze vrouw!
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Awel grote bedrijven, waarom sponsoren jullie deze dame niet in haar eigen land??? Zoals een deftig huis met de nodige benodigdheden, genoeg slaapkamers en bedden. Deze moeder verdient dit, ondanks dat ze niks vraagt!!
 1. Glazen lift brengt je naar hoogste punt van nieuw spectaculair uitkijkplatform over New York City

  Glazen lift brengt je naar hoogste punt van nieuw spectacu­lair uitkijk­plat­form over New York City

  Manhattan heeft er nog maar eens een observatiedek bij. Summit One Vanderbilt nestelt zich in het fameuze rijtje met One World Observatory, de Empire State Building, Top of The Rock van het Rockefeller Center en de Edge in Hudson Yards. Allemaal bieden ze fabuleuze uitzichten op New York City. Maar het hoogste punt van het nieuwste uitkijkplatform in New York City bereik je ook nog eens met een adembenemende trip in een volledig glazen lift.