Volledig scherm
© Facebook

Marc (35) moet 20 liter water per dag drinken anders sterft hij: "Ik ga tot 50 keer per dag naar toilet"

BuitenlandTwee uur: dat is het langste dat de Duitse Marc Wübbenhorst (35) zonder water kan. Als hij dan niet drinkt, krijgt hij symptomen die bij ander mensen pas na twee of drie dagen optreden: desoriëntatie, koorts en gebarsten lippen en handen. Het is het gevolg van een zeldzame aandoening, waardoor zijn lichaam geen vocht kan opslaan. En dat veroorzaakt flink wat praktische problemen.

31 reacties

 • Jan Van Overveldt

  3 jaar geleden
  Mr. Sven De Meyer het artikel eens deftig lezen a.u.b. Gaat 50 maal per dag naar het toilet. De mens zal in de nacht ook wel paar uur slapen. Dus tijdens een lesuur gaat die tussen de 2 à 3 maal naar het toilet en tijdens de les drinkt die minstens 1 liter water. Hoeveel tijd blijft er dan over om les te geven? Niet moeilijk dat hij het amper 2 jaar heeft volgehouden en nu op een ander werkt.
 • Jef Adriaenssens

  3 jaar geleden
  ik meende dat er voor deze aandoening een medicament bestond: Minrin (anti-diuretisch hormoon) dat je via de neus indruppelt. Mijn ervaring is dat dit best goed helpt. Bij deze persoon dan blijkbaar niet?
 • Heidi Werbrouck

  3 jaar geleden
  Helemaal geen chapeau, integendeel het is een aandachtstrekker. Het is een zeldzame maar wel goed gekende aandoening waarvoor behandeling en medicatie bestaat. Maar als je normaal doet en je pilletjes neemt kom je niet in de gazet natuurlijk.
 • Abdelelah Et Talie

  3 jaar geleden
  @davy niet elke ziekte heeft simpel oplossing.Is mss zwaarder dan jou aandoening!Raar is dat je impulsief antwoordt!
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Ik drink ook veel water en sta s nachts tussen de 1a5 x op om naar wc te gaan drink ook telkens omdat ik dan terug dorst heb ook daar word ik wakker van maar deze man heeft natuurlijk moeilijk om zo te leven vraagt veel regelen!
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden