Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © photo_news

Marathon van Peking uitgesteld in kader van “nultolerantiebeleid”: amper 39 nieuwe besmettingen op één dag maar grote vrees voor toename van cijfers

De marathon van Peking, gepland voor zondag, is uitgesteld om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. Dat hebben de organisatoren aangekondigd. China registreerde vandaag in heel het land amper 39 nieuwe gevallen van Covid-19, maar voert een beleid van "nultoleratie" tegenover het virus. 

 1. Duitse bondskanselier Scholz zet druk voor handelsakkoord tussen EU en Zuid-Amerika

  Duitse bondskanse­lier Scholz zet druk voor handelsak­koord tussen EU en Zuid-Amerika

  Duitsland en Argentinië maken zich sterk dat het mogelijk is de onderhandelingen over een van de grootste handelsakkoorden ter wereld snel af te ronden. De al meer dan twintig jaar aanslepende onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse statenbond Mercosur hebben nu lang genoeg geduurd, zo zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz na een ontmoeting met de Argentijnse president Alberto Ángel Fernández in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.
 1. “Toch nog niet uit te sluiten dat pandemie in een labo in Wuhan is gestart”: waarom keert WHO op z’n stappen terug?
  PREMIUM

  “Toch nog niet uit te sluiten dat pandemie in een labo in Wuhan is gestart”: waarom keert WHO op z’n stappen terug?

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sluit niet langer uit dat het coronavirus zijn dodelijke tocht over de wereld in een labo in Wuhan is begonnen. In maart publiceerde de WHO nochtans een rapport dat die mogelijkheid ‘extreem onwaarschijnlijk’ noemde. Waarom trekt de organisatie die verklaring nu toch weer in? Welke mogelijke scenario's zien de wetenschappers? En wat vindt China van deze ommekeer?