Vicepremier Abdul Salam Hanafi.
Volledig scherm
Vicepremier Abdul Salam Hanafi. © REUTERS

Mannen vertegenwoordigen vrouwen tijdens belangrijke bijeenkomst taliban

Geen vrouw te bespeuren op een belangrijke bijeenkomst van de taliban in Afghanistan. Daar zijn religieuze geleerden en stamoudsten samen om te vergaderen over de nationale eenheid. Volgens vicepremier Abdul Salam Hanafi betekent dat niet dat de stem van de vrouwen niet gehoord zal worden: ze worden vertegenwoordigd door mannelijke deelnemers.

 1. Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoefeningen
  Play

  Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoe­fe­nin­gen

  Taiwan organiseert deze week militaire manoeuvres, met schieten op scherp, als simulatie van een verdediging tegen een Chinese invasie. Dat doen ze op het moment dat de spanningen maandag toch niet gaan liggen. Aan de militaire oefeningen die China donderdag was opgestart, zou zondag normaal een eind komen, maar toch zet China de oefeningen vandaag voort. Peking verhoogt daarmee de druk op Washington en Taipei.
 2. Brand in Cubaanse olie-opslagplaats nog niet onder controle
  Play

  Brand in Cubaanse olie-opslag­plaats nog niet onder controle

  De Cubaanse brandweer probeert nog altijd om de grote brand in een olie-opslagplaats in de havenstad Matanzas onder controle te krijgen. Een tweede brandstoftank is ontploft, en de afdekking van een andere tank in de opslagplaats is ingestort, meldden plaatselijke media zondagavond (plaatselijke tijd). Uit de tweede tank loopt olie weg, deelde de Cubaanse regering mee op Twitter. Er wordt "intensief en effectief" aan gewerkt om het probleem onder controle te krijgen.