AFP
Volledig scherm
© AFP

Manifestaties tegen lockdown in Sydney lopen uit de hand

In Australië hebben duizenden mensen zaterdag gemanifesteerd tegen de lockdown in Sydney en Melbourne, de twee grootste steden in het land. In Sydney werden verschillende mensen opgepakt na gewelddadige confrontaties tussen manifestanten en politie.

3 reacties

 • Ann Pinxteren

  2 maanden geleden
  Wanneer worden de mensen eens wakker?! Het gaat niet over Corona en vaccinaties… maar over geld, macht en controle!
 • Eric Leysen

  2 maanden geleden
  We zouden beter ook hier op straat komen. Genoeg is genoeg!
 • Wies Haart

  2 maanden geleden
  Mensen werden beloofd dat ze hun vrijheden zouden terugkrijgen als er maar voldoende gevaccineerd werd. Nu zijn ze gevaccineerd, maar krijgen ze hun vrijheden niet terug. Hmmm... Ze zullen moeilijk iedereen kunnen opsluiten.
 1. De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

  De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

  Premier Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès hadden donderdagmiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een "constructief gesprek" met de Congolese president Félix Tshisekedi en diens minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula. Het viertal hield een werklunch, die in het teken stond van de "nieuwe dynamiek" in de relatie tussen de twee landen.
 2. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  8

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.