Een manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgedraaid op geweld. Minstens zes mensen kwamen om het leven en een dertigtal manifestanten raakten gewond.
Volledig scherm
Een manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgedraaid op geweld. Minstens zes mensen kwamen om het leven en een dertigtal manifestanten raakten gewond. © EPA

Manifestatie in Beiroet draait gewelddadig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden

BeiroetEen manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgelopen op een drama. Zo kwamen minstens zes mensen om het leven en raakten een dertigtal manifestanten gewond. Dat meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Rode Kruis. De betoging werd georganiseerd door de sjiitische bewegingen Hezbollah en Amal. Zij eisen het ontslag van de rechter die het onderzoek leidt naar de explosie die zich in augustus vorig jaar voordeed in de haven van Beiroet.

  1. Von der Leyen wil Europese investeringen na concurrentieverstoring vanuit Washington

    Von der Leyen wil Europese investerin­gen na concurren­tie­ver­sto­ring vanuit Washington

    Het investeringsbeleid van de Europese Unie moet aangepast worden nu de Verenigde Staten grootschalige staatssteun voor hun groene economie hebben aangekondigd. Er zijn maatregelen nodig om het “evenwicht te herstellen” na de concurrentieverstoring vanuit Washington. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zondag gezegd tijdens een toespraak in het Europacollege in Brugge.