Francis Goncalves (rechts) met zijn ouders en broer.
Volledig scherm
Francis Goncalves (rechts) met zijn ouders en broer. © Facebook

Man verliest ouders en broer aan Covid-19 na familiediner: “Ze wilden zich niet laten vaccineren”

Francis Goncalves uit Cardiff heeft binnen de week zijn hele familie verloren aan het coronavirus. Zijn ouders en broer stierven aan Covid-19 na een diner in Portugal. Alle drie hadden ze ervoor gekozen om zich niet te laten vaccineren nadat ze bang geworden waren door desinformatie van antivaxers.

73 reacties

 • Roger De Raedt

  2 maanden geleden
  Vaccinaties zijn nodig. Ik ben er gelukkig nooit ziek van. Ik neem er ook tegen typhus, de gele koorts enz...beter voorkomen dan te moeten genezen .
 • Chris Verberne

  2 maanden geleden
  Deze morgen heb ik mijn tweede vaccinatie gekregen. Ik vertelde de persoon die mij vaccineerde hoe mijn moeder aan corona gestorven is. Ze zei me dat ze wou dat antivaxers mijn verhaal hoorden en eens zelf konden aanschouwen hoe ongenadig dodelijk en pijnlijk sterven aan Covid-19 is. Eén goede raad, laat jullie vaccineren. Covid-19 is ontelbare keren erger dan de vaccinatie. Bescherm jezelf, je naaste en je medemens en leef lang en gelukkig.
 • Randolph Kellens

  2 maanden geleden
  Veel antivaxers vragen naar getuigenissen van mensen die overleden zijn door de vaccinatie. Ik ook. Waar zijn ze? Ik zie ze niet. Waarom niet? Omdat ze zeer zeldzaam zijn. Terwijl het ene na het andere verhaal opduikt van Covid-19 overlijdens bij vaccinweigeraars. Het is en blijft pure statistiek. Kans op overlijden bij een covid-besmetting was ongeveer 4% in het begin van de pandemie, als ik mij niet vergis. Dat lijkt ook zo te blijven, bij besmettingen van niet-gevaccineerden.
 • Miguel Leboucq

  2 maanden geleden
  Ik begrijp de antivaxxers niet. Als baby krijg je al een reeks verplichte vaccins en als je naar sommige tropische landen gaat moet je ook een reeks verplichte vaccins hebben en daar doen ze er niet moeilijk over. Ik heb vorig jaar corona gehad en ben blij dat ik vandaag mijn 2de prik krijg
 • Peter Deroost

  2 maanden geleden
  Iedereen verplicht vaccineren is de enige oplossing, heel mijn gezin is ondertussen gevacc, inclusief de kids, we voekens veel geruster. Wie niet gevacc. is moet opdraaien voor eigen kosten