Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Man verliest op dronken avond USB-stick met persoonlijke gegevens van 460.000 inwoners van zijn stad

Drankjes na het werk lijkt vaak een goed idee, maar voor een werknemer in Japan zal de kater waarschijnlijk nog een tijdje aanhouden. De werknemer verloor een USB-stick met de persoonlijke gegevens van elke inwoner van de stad Amagasaki nadat hij in slaap was gevallen op straat. 

2 reacties

 • johanneke li

  1 maand geleden
  misschien kunnen ze best ook gdpr regels beginnen toepassen... met het internet zie ik geen enkele reden waarom die gegevens op een usb-drive gezet zouden moeten worden, want je kan het over het internet doorsturen waar nodig. lijkt me dat zowel werkgever als werknemer hier verantwoordelijkheid bij draagt!
 • Michel Jacobs

  1 maand geleden
  Misschien verwonderd dit degenen die Japan niet zo goed kennen, maar de vrijdag zijn er héél veel strontzat, van hoog tot laag. In veel gevallen is het trouwens de baas die betaald. Dikwijls zelfs in de werkweek, daarom vindt je in Tokio automaten met een vers hemd, ontbijt, tandenborstel... om direct terug te gaan werken. Karoshi !
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Trump ronselt financiële steun na huiszoeking door FBI

  Trump ronselt financiële steun na huiszoe­king door FBI

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werft politieke donaties door de recente huiszoeking door de FBI van zijn huis in Florida in e-mails en sms'jes aan zijn supporters af te schilderen als een politiek gemotiveerde zet van de regering van president Joe Biden. "Ze proberen de Republikeinse Partij en mij opnieuw te stoppen", schreef Trump dinsdag in een van de e-mails om geld in te zamelen. "De wetteloosheid, politieke vervolging en heksenjacht moeten worden ontmaskerd en gestopt."