De Santa Maria Maggiore-basiliek in Rome.
Volledig scherm
De Santa Maria Maggiore-basiliek in Rome. © thinkstock

Man valt twee geestelijken aan in basiliek in Rome: 1 man zwaargewond

Een man heeft een priester en een koster aangevallen in de Santa Maria Maggiore-kerk in Rome. Dat melden persagentschappen Ansa en ADN Kronos vandaag. Een van de geestelijken raakte zwaargewond.

  1. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

    'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

    Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.
  2. Oekraïense president Zelenski wil rechtstreekse onderhandelingen met Rusland

    Oekraïense president Zelenski wil recht­streek­se onderhande­lin­gen met Rusland

    De Oekraïense president Volodymyr Zelenski wil rechtstreekse onderhandelingen met Rusland om het conflict in het oosten van Oekraïne te beëindigen. Dat zei de president in zijn jaarlijkse State of the Union voor het parlement. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal donderdag in Stockholm zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov ontmoeten. Ook zij zullen het hebben over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne.