De Santa Maria Maggiore-basiliek in Rome.
Volledig scherm
De Santa Maria Maggiore-basiliek in Rome. © thinkstock

Man valt twee geestelijken aan in basiliek in Rome: 1 man zwaargewond

Een man heeft een priester en een koster aangevallen in de Santa Maria Maggiore-kerk in Rome. Dat melden persagentschappen Ansa en ADN Kronos vandaag. Een van de geestelijken raakte zwaargewond.

 1. Meryame Kitir: Missie met focus op seksueel geweld in Congo was “echt wel heftig”

  Meryame Kitir: Missie met focus op seksueel geweld in Congo was “echt wel heftig”

  De focus van het bezoek van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) aan Congo lag op de strijd tegen seksueel geweld. “Een moeilijk thema, dat wist ik op voorhand”, zei de minister in een afrondend interview. “Maar het was echt wel heftig. Ik heb hier verhalen gehoord over kinderen die verkracht worden, soms door de militairen die hen zouden moeten beschermen. Ik kan me dat niet inbeelden.”
 2. EU-landen houden spoedvergadering in Calais over migratiekwestie: “Samenwerking in de strijd tegen mensensmokkelaars”
  Migratie

  EU-landen houden spoedverga­de­ring in Calais over migratie­kwes­tie: “Samenwer­king in de strijd tegen mensensmok­ke­laars”

  In de Noord-Franse havenstad Calais is zondag een Europees overleg begonnen. De EU-landen zullen het hebben over de manier waarop voorkomen kan worden dat nog meer mensen het leven laten wanneer ze illegaal het Kanaal proberen over te steken om Groot-Brittannië te bereiken. De vergadering werd gepland nadat woensdag 27 mensen bij zo’n overtocht verdronken.