WPLG
Volledig scherm
© WPLG

Man sterft in vuurzee na crash met Tesla, uren later vliegt de auto nog eens drie keer in brand

Een Amerikaan is zondagmiddag in Florida omgekomen nadat zijn Tesla vuur vatte na een ongeval. Lang nadat de bestuurder het leven liet in het tragische ongeluk, bleef de brandweer werk hebben met de elektrische wagen. De batterij van het verbrande Model S vloog uren later liefst drie keer opnieuw in brand in een sleepdepot.

28 reacties

 • Rik Kleinmond

  3 jaar geleden
  blussen met zand, nooit met water en ook schuim wat de brandweer gebruikt is niet voldoende.
 • Hendrik Patyn

  3 jaar geleden
  Hoe meer elektrische wagens op de baan, hoe meer de grote nadelen gaan duidelijk worden, het is een hype die vlug zal kalmeren.
 • Bernard Deplacie

  3 jaar geleden
  Benzine is veel explosiever... een kind weet dat. Wordt nu over elk ongeval bericht waar wagen brandt of enkel tesla?
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Lirhium batterijen zijn bommen! Is als heel lang bekend en geen enkele regering of groene wil er van weten want past niet in hun verhaal.
 • leo Mariën

  3 jaar geleden
  Matt Casters, spijtige berichtgeving? In crash tests komt Tesla er als beste uit maar dit is een fundamenteel elektrisch probleem. De accu's bevatten een hoop chemie en staan onder spanning. In Nederland willen ze de dompel technologie toepassen na een accu brand (72u in een waterbak). Een accu brand kan als een veenbrand sluimeren en opeens weer uitbarsten. Elektrocutie + giftige dampen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.