Politie bij het Methodist Dallas Medical Centre in Dallas, Texas.
Volledig scherm
Politie bij het Methodist Dallas Medical Centre in Dallas, Texas. © AP

Man schiet twee verpleegsters dood in Amerikaans ziekenhuis

Een 30-jarige man met enkelband heeft zaterdagochtend twee verpleegsters in een ziekenhuis in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, doodgeschoten. De schutter werd neergeschoten door de politie en is gearresteerd. Dat heeft districtsrechter Clay Jenkins bekendgemaakt. De verdachte wordt in een ander ziekenhuis verzorgd. Het incident gebeurde rond 11 uur lokale tijd in de buurt van de verloskamer.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Ontslagen politieagent doodt tientallen mensen in Thais kinderdagverblijf, sommige slachtoffers amper 2 jaar oud

  Ontslagen politie­agent doodt tientallen mensen in Thais kinderdag­ver­blijf, sommige slachtof­fers amper 2 jaar oud

  Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het noordoosten van Thailand zijn minstens 38 mensen gedood door een voormalige politieman. Onder de slachtoffers zouden zeker 23 kinderen zijn waarvan er sommige amper twee jaar oud waren. Dat meldt de Thaise politie aan het persagentschap Reuters. De 34-jarige Panya Khamrap zou ook zijn eigen vrouw en kind hebben gedood. Vervolgens pleegde de dader zelfmoord.