Ronald Haskell (links). Rechts Cassidy Stay, die aan zijn slachtpartij kon ontsnappen.
Volledig scherm
Ronald Haskell (links). Rechts Cassidy Stay, die aan zijn slachtpartij kon ontsnappen. © AP

Man riskeert doodstraf nadat hij wraak nam op ex door haar familie uit te moorden. Nichtje getuigt hoe ze overleefde door te doen of ze dood was

BuitenlandEen Amerikaanse man riskeert volgende week de doodstraf nadat hij op een gruwelijke manier wraak nam op zijn ex-vrouw. Ronald Lee Haskell (39) trok naar het huis van de zus van Melannie Lyon en executeerde daar niet alleen haar en haar man, maar ook vier van hun vijf jonge kinderen. Eén van de nichtjes van Melannie overleefde het. Door te doen alsof ze dood was nadat ze een kogel in het hoofd kreeg.

  1. Verdachte moord op burgemeester schuldig bevonden: “Spijt? Wroeging? Ik ben bang van deze jongeman”
    PREMIUM

    Verdachte moord op burgemees­ter schuldig bevonden: “Spijt? Wroeging? Ik ben bang van deze jongeman”

    Nathan Duponcheel is schuldig aan de moord op Alfred Gadenne. Zo oordeelde de jury in Bergen gisteren. Het tegendeel zou verbaasd hebben. Vandaag kent de jonge moordenaar zijn straf. Zullen hof en jury mild zijn? Mogelijks. De pijnlijke jeugd van Duponcheel - het ontslag en nadien de zelfmoord van zijn vader - kan een argument zijn. Maar er pleit ook veel tegen hem. Advocaat Jean-Philippe Mayence vatte dat gisteren kernachtig in één zin samen: "Ik ben bang van deze jongeman."
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement