Lisa en Peter tijdens hun eerste huwelijk twaalf jaar geleden.
Volledig scherm
Lisa en Peter tijdens hun eerste huwelijk twaalf jaar geleden. © Lisa Brenner Marshall

Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw

Peter Marshall (56) wist niet meer dat de vrouw (54) die naast hem zat - zijn ‘favoriete persoon’ - al zijn echtgenote was. De man uit de Amerikaanse staat Connecticut die lijdt aan jongedementie, werd voor de tweede keer verliefd. Peter kon zich zijn vrouw en hun eerste huwelijk helemaal niet herinneren en toen hij voorstelde om te huwen, zei Lisa voor een tweede keer volmondig ‘ja’. Ondanks de hartverscheurende diagnose die haar man drie jaar geleden heeft gekregen, beschouwt Lisa zichzelf als “de gelukkigste vrouw ter wereld”.

40 reacties

 • Jan Vanstraat

  1 jaar geleden
  Prachtig gewoon !
 • walter recko

  1 jaar geleden
  ❤ mooi prachtig
 • tine devroye

  1 jaar geleden
  ja, ontroerend.. en zo zijn er meer relaties die duurzaam blijven tot de dood scheidt.. , mensen die samen blijven doorheen alle miserie, en gezondheid is er één grote van, velen hebben geen weerstand en lopen andre dingen achterna, zo zie je: geluk zit "vanbinnen, en in kleine dingen, men kan in veel het positieve zien ipv het negatieve, beste WEnsen voor beiden! :)
 • edijoan vandeneede

  1 jaar geleden
  Één woord ; Prachtig
 • MARLEEN WAUBEN

  1 jaar geleden
  Zooo mooi, Daar word ik nu eens echt blij van.
 1. Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”

  Piloot liet tijdens begin pandemie briefje achter in vliegtuig: “Wanneer je dit toestel weer komt oppikken, is er licht aan eind van de tunnel”

  “Controleer het klaptafeltje.” Piloot Nick Perez bekeek begin deze maand nieuwsgierig het dienblad in de cockpit van de allerlaatste A321, die nog steeds geparkeerd stond in Victorville in de Californische woestijn. Daar vond hij een briefje van collega Chris Dennis, de laatste piloot die met dit toestel had gevlogen aan het begin van de pandemie. Het briefje dat meer dan een jaar in een Delta-vliegtuig was opgeborgen, werpt een blik op de onzekere dagen vlak voordat de wereld stilviel wegens Covid-19.