Hulpverleners plaatsen een scherm in de speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling.
Volledig scherm
Hulpverleners plaatsen een scherm in de speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling. © ANP

Man in Nederlandse speeltuin doodgeslagen na mogelijk zedenmisdrijf: “Bijzonder ernstig incident met enorme impact”

De burgemeester van het Nederlandse Assen Marco Out, die gisteren langdurig aanwezig was op de plek van het dramatische voorval in een speeltuin, spreekt van een “bijzonder ernstig incident met een enorme impact voor alle betrokkenen”. Mensen hebben nu volgens hem nog het meest last van “de wildste speculaties”. Intussen wordt volop uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er precies in de speeltuin is gebeurd.

18 reacties

 • Anatole De Cock

  3 jaar geleden
  In het wilde westen van weleer noemde dit lynching. Verontrustend dat zoiets opnieuw kan.
 • Donald Deblaere

  3 jaar geleden
  Dus ze hebben zo maar in een haastje een oordeel geveld, straf uitgesproken en meteen ook maar uitgevoerd. Men deed dit al in de middeleeuwen. Hopelijk komt men niet niet tot de vaststelling dat het allemaal geen waar was.
 • Ben Detrez

  3 jaar geleden
  Ik lees in het artikel enkel “zou hebben” lastig gevallen maar ik lees nergens dat er iemand dit effectief heeft gezien. I.p.v. eerst verhaal te halen en alles te onderzoeken heeft men die man gewoon doodgeslagen. Ik zou niet graag in die hun schoenen staan als achteraf blijkt dat het niet waar was.
 • Rosa De Pauw

  3 jaar geleden
  Dat zaakje kan de politie nooit oplossen. De mensen die ze gaan ondervragen kennen de daders en gaan die zeker niet aan de galg praten, ze zijn teveel bevooroordeeld.
 • Herwig Laenen

  3 jaar geleden
  Lynchen noemen ze zoiets. Wie dat goedkeurt had in het Zuiden van de VS goed aan zijn trekken kunnen komen een honderd jaar geleden.