Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Man in Frankrijk in hoofd geschoten bij ruzie om sigaret

Een ex-militair heeft woensdagavond in Frankrijk een andere man in het hoofd geschoten, die geweigerd had hem een sigaret te geven. Dat meldt het parket van Toulouse. Het slachtoffer, 45 jaar oud, is in het ziekenhuis opgenomen en verkeert in kritieke toestand.

 1. Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevonden in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwijning blijft
  Play

  Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevon­den in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwij­ning blijft

  De achtjarige Joe uit Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen zou acht dagen in een rioolput hebben gezeten. Een voorbijganger hoorde een “stil gejammer” en belde de politie, waarna de jongen ongedeerd werd aangetroffen. Het is een vermissingszaak die heel Duitsland in de ban hield, maar niet alle vragen zijn al beantwoord. Is er kwaad opzet in het spel of is Joe zelf in het rioolstelsel gekropen?
 2. Voor het eerst kind in Nederland met apenpokken

  Voor het eerst kind in Nederland met apenpokken

  In Nederland raakte voor het eerst een kind besmet met het apenpokkenvirus. Hoe het kind het virus opliep, is nog niet duidelijk. Het gaat om een kind van basisschoolleeftijd, zegt een woordvoerster van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). “Gezien de symptomen is er in ieder geval geen vermoeden van misbruik”, aldus de zegsvrouw. “Er is bron- en contactonderzoek uitgevoerd en de betrokkenen zijn geïnformeerd.”
 1. Wie zijn de drie mysterieuze mannen die week voor drievoudige moord ‘s nachts plots in Kessel-Lo circuleerden?: “Volledig in het zwart gekleed en sindsdien spoorloos”
  PREMIUM

  Wie zijn de drie mysterieu­ze mannen die week voor drievoudi­ge moord ‘s nachts plots in Kessel-Lo circuleer­den?: “Volledig in het zwart gekleed en sindsdien spoorloos”

  Een week na de drievoudige moord in Kessel-Lo blijft het een mysterie wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning waar Anita (54), haar zoon Wesley P. (23) en vriend des huizes Rikki J.(47) om het leven kwamen. Het parket stelt dat ze alle drie werden vermoord met ‘onnoemelijk veel snij- en steekwonden’ en er nog minstens één dader spoorloos is. Een piste die zeker onderzocht lijkt te worden is die van drie in het zwart geklede mannen.