John Hinckley Jr. wordt naar de rechtbank gebracht. Foto uit 2003.
Volledig scherm
John Hinckley Jr. wordt naar de rechtbank gebracht. Foto uit 2003. © REUTERS

Man die president Reagan probeerde te vermoorden komt volgend jaar waarschijnlijk volledig vrij

John Hinckley Jr, de man die in 1981 probeerde de Amerikaanse president Ronald Reagan te vermoorden om indruk te maken op actrice Jodie Foster, zou in juni 2022 volledig vrij kunnen zijn. Volgens gerechtelijke documenten heeft een federale rechter maandag een overeenkomst bekrachtigd tussen het ministerie van Justitie en Hinckley, die in 2016 na meer dan 30 jaar opsluiting werd vrijgelaten uit een psychiatrisch ziekenhuis.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Schone schijn, affaires en pijnlijke blunders: Canvas toont andere kant van powerkoppel Ronald & Nancy Reagan
  PREMIUM
  TV

  Schone schijn, affaires en pijnlijke blunders: Canvas toont andere kant van powerkop­pel Ronald & Nancy Reagan

  De geestelijke vader van Donald Trump. Zo wordt Ronald Reagan zaliger genoemd door Matt Tyrnauer, maker van de reeks ‘The Reagans’ op Canvas, die dinsdagavond in première gaat. “Allebei zagen ze het presidentschap als hun ultieme filmrol”, stelt hij. De reeks kijkt achter de schermen van het Witte Huis, die onder het bewind van het koppel vooral een pr-machine was waar schone schijn belangrijker was dan inhoud. “Nancy domineerde. Wanneer zij in volle economische crisis nieuw porselein wilde ter waarde van een kwart miljoen euro, dan gebeurde dat.”