Illustratiebeeld: kaarsen en bloemen ter herdenking van de slachtoffers. Een man reed eind 2020 moedwillig in op voetgangers. Daarbij vielen vijf doden. Beeld gemaakt op 2 december 2020.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: kaarsen en bloemen ter herdenking van de slachtoffers. Een man reed eind 2020 moedwillig in op voetgangers. Daarbij vielen vijf doden. Beeld gemaakt op 2 december 2020. © AFP

Man die inreed op voetgangers in Trier veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf

De man die ervan verdacht wordt eind 2020 in de Duitse stad Trier moedwillig op voetgangers te zijn ingereden is dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor meervoudige moord. Bij zijn aanval vielen vijf doden en raakte achttien mensen gewond. De rechtbank van eerste aanleg van Trier heeft ook bevolen dat de man in een gesloten psychiatrische kliniek moet geplaatst worden.

  1. Satellieten maken eerste beelden methaanpluimen Nord Stream-lekken

    Satellie­ten maken eerste beelden methaan­plui­men Nord Stream-lek­ken

    Satellieten hebben de eerste beelden gemaakt van de methaanpluimen die zijn veroorzaakt door de recente explosies bij de Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee. Volgens een analyse van het International Methane Emissions Observatory van de Verenigde Naties, dat onderzoek deed met de Universitat Politècnica de València, zijn de pluimen aanzienlijk groter dan die van vorig jaar bij een gaspijpleidinglek in de Golf van Mexico. Die olie- en gasinstallatie loosde in zeventien dagen 40.000 ton methaan. Dat is het equivalent van 3 procent van de jaarlijkse olie- en gasemissies van Mexico.