David Bennett met zijn zoon in het ziekenhuis vijf dagen na de transplantatie.
Volledig scherm
David Bennett met zijn zoon in het ziekenhuis vijf dagen na de transplantatie. © AP

Man (57) die allereerste getransplanteerd varkenshart kreeg, is twee maanden later overleden

De 57-jarige man die twee maanden geleden als eerste mens een hart getransplanteerd kreeg van een genetisch aangepast varken is dinsdag - twee maanden na zijn operatie - overleden, meldt het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Baltimore, waar de transplantatie plaatsvond. ‘The New York Times’ sprak vlak na de transplantatie van een “medische primeur, die hoop biedt voor honderdduizenden patiënten met falende organen”.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Varkenshartpatiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte

  Varkens­hart­pa­tiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte

  Ophef rond David Bennett, de 57-jarige patiënt die vorige vrijdag in de Amerikaanse staat Maryland een varkenshart kreeg ingeplant. Bennett blijkt in 1988 een liefdesrivaal zeven messteken te hebben toegediend. Hij werd daarvoor veroordeeld en zat enkele jaren in de cel. De zus van Bennetts slachtoffer vindt dat Bennett als crimineel de medische wereldprimeur niet verdiende. Ze opent zo een ethisch debat.