“Mama, heet! Mama, heet!”, riep het kleintje aan het bed.
Volledig scherm
“Mama, heet! Mama, heet!”, riep het kleintje aan het bed. © Decatur Fire Department Facebook/ Kayla en Nathan Dahl

“Mama, heet!” Peuter (2) wekt ouders tijdens woningbrand, terwijl zij niets ruiken door coronabesmetting

Een peutertje van 2 jaar heeft volgens zijn gezin hun leven gered toen hun woning in Alvord, Texas, ‘s nachts plots in lichterlaaie stond. Het jongetje liep de slaapkamer van zijn ouders binnen en maakte mama en papa wakker: “Mama, heet! Mama, heet!”, riep het kleintje aan het bed. “Ik keek op en zag dat de vlammen bijna tot aan de deuropening reikten”, getuigt moeder Kayla Dahl bij ‘Good Morning America’.

 1. Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

  Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoor­zaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenech­te­lijk kind”

  Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere Vlaamse Van Beethovens. In zijn stamboom zit er ergens in de directe vaderlijke lijn een buitenechtelijk kind.
 2. Hackers leggen interne keuken van Wagner bloot: van de boekhouding tot sollicitaties met leugendetector
  PREMIUM

  Hackers leggen interne keuken van Wagner bloot: van de boekhou­ding tot sollicita­ties met leugende­tec­tor

  In het najaar van 2022 kregen hackers toegang tot het bedrijfsnetwerk van Wagner-baas Yevgeny Prigozhin. Een aantal maanden lang pompten ze zoveel mogelijk gegevens uit de servers. Ze geven een inkijk in de structuur van het imperium, een unieke mix van een Russische staatsmaatschappij en een crimineel bedrijf, waar het meestgebruikte wachtwoord 1488 is. Een blik op de interne keuken van Wagner: van het aanwervingsproces tot de boekhouding.
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. Opnieuw extreem geval van pestgedrag in Duitsland: harde beelden tonen hoe 13-jarig meisje aangevallen en vernederd wordt

  Opnieuw extreem geval van pestgedrag in Duitsland: harde beelden tonen hoe 13-jarig meisje aangeval­len en vernederd wordt

  In Duitsland heeft een zwaar geval van pestgedrag grote verontwaardiging veroorzaakt. Schokkende videobeelden die gedeeld worden op sociale media tonen hoe een groep tienermeisjes een ander meisje uitscheldt en fysiek aanvalt. De pesters spuwen in het gezicht van het 13-jarige slachtoffer en steken ook haar haren in brand. Het incident komt amper een week nadat de 12-jarige Luise werd doodgestoken door twee klasgenoten in de Noord-Duitse gemeente Freudenberg.