Volledig scherm

Maleisiërs verzot op 'X Factor' voor moslimpredikanten

In de Maleisische versie van het populaire tv-programma 'X Factor' gaan de makers op zoek naar een nieuwe religieuze leider. Deelnemers aan 'Young Imam' brengen geen popsongs, maar zingen verzen uit de Koran.

 1. Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”
  Play

  Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

  Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.
 2. LIVE. Gemiddeld meer dan 15.000 nieuwe besmettingen per dag - EU trekt 220 miljoen euro uit voor overdracht coronapatiënten tussen lidstaten
  Play

  LIVE. Gemiddeld meer dan 15.000 nieuwe besmettin­gen per dag - EU trekt 220 miljoen euro uit voor overdracht coronapa­tiën­ten tussen lidstaten

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden oorspronkelijk vandaag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden, maar een Ministerieel Besluit dat woensdagavond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden diezelfde nacht al zijn ingegaan. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
 3. Aanslagpleger (21) Nice kwam via Lampedusa Europa binnen
  UPDATE

  Aanslagple­ger (21) Nice kwam via Lampedusa Europa binnen

  De Franse president Emmanuel Macron zet militairen in om de bewaking van scholen en kerken op te voeren. Aanleiding is de terreuraanslag van vanochtend bij de basiliek in het Zuid-Franse Nice. Hierbij kwamen drie personen om het leven. De Tunesische verdachte (21) zou begin deze maand via het Italiaanse Lampedusa Europa zijn binnengekomen. “We worden aangevallen wegens onze waarden, onze waarden van vrijheid en ons verlangen niet voor terreur te wijken”, aldus Macron vanmiddag in Nice.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond