Archiefbeeld. Een stilstaand videobeeld van de arrestatie van maffiabaas Raffaele Imperiale door de politie van Dubai. (04/08/21)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een stilstaand videobeeld van de arrestatie van maffiabaas Raffaele Imperiale door de politie van Dubai. (04/08/21) © Politie Dubai

Maffiabaas stuurde miljoenen naar zoon Nederlandse drugsbaron Taghi

Maffiabaas Raffaele Imperiale liet in 2021 miljoenen euro's bezorgen aan Ridouan Taghi's oudste zoon. Dat blijkt uit een uitgebreide reconstructie op basis van strafdossiers door ‘RTL Nieuws’ en ‘Follow The Money’. Het geldtransport was onderdeel van een uitgebreid smokkelnetwerk van drugs en cash via Nederlandse bedrijventerreinen.

  1. Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-Lago, de schuilplaats van Trump
    PREMIUM
    3

    Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-La­go, de schuil­plaats van Trump

    Geef toe: er zijn slechtere schuilplaatsen denkbaar. Als de Amerikaanse autoriteiten woensdag of later deze week Mar-a-Lago binnenvallen om ex-president Trump te arresteren, zullen ook zij grote ogen trekken. Het superdeluxe stulpje werd in 1924 opgetrokken door een schatrijke miljardairsdochter én bij haar dood weggeschonken aan de overheid als ‘Winter White House’. Die moest het echter niet hebben en sluw als Donald was, wist hij het in 1985 zwaar onder de prijs te kopen. Vandaag is het al twintig keer meer waard.