Archiefbeeld van de eerste lanceringspoging van "Mad" Mike Hughes nabij Amboy in Californië in 2018. Gisteren kwam de Amerikaan om het leven bij een nieuwe poging om zichzelf de ruimte in te schieten.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de eerste lanceringspoging van "Mad" Mike Hughes nabij Amboy in Californië in 2018. Gisteren kwam de Amerikaan om het leven bij een nieuwe poging om zichzelf de ruimte in te schieten. © AP

“Mad” Mike Hughes lanceert zichzelf met zelfgemaakte raket om te bewijzen dat de aarde plat is, maar komt om bij crash

De Amerikaanse stuntman Michael Hughes (64) – ook bekend als “Mad” Mike Hughes en “Rocketman” – is zaterdag omgekomen toen hij zichzelf de lucht in schoot met een zelfgemaakte raket. Hij wilde met de lancering bewijzen dat de aarde plat is. Maar dat bekocht hij met zijn leven.

24 reacties

 • Geert Vaelen

  2 jaar geleden
  @Gunther: Flat-Earthers zien wel dat alle hemellichamen rond zijn, alleen de Aarde zou volgens hen speciaal zijn en een platte schijf zijn. En ze vertikken het om de bewijzen te geloven want ze geloven niet in wetenschap. Maar iets zelf met eigen ogen gaan bekijken is ook wetenschap. Ze spreken zichzelf constant tegen en hebben tegenstrijdige modellen die niet eens samengegoten kunnen worden omdat ze in conflict liggen met mekaar.
 • Tristan De Smet

  2 jaar geleden
  Survival of the fittest (smartest)
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Kan je er veel van zeggen? Hij heeft zijn droom nagejaagd en had een doel in zijn leven. Misschien was hij excentriek, maar zijn de meeste kunstenaars of wetenschappers dat ook niet? Hij is overleden tijdens het uitvoeren van zijn hobby.
 • Peter Neefs

  2 jaar geleden
  Sabotage .. Maar er zullen steeds nieuwe "Mad Mike's" opstaan..
 • Luc Mattheessens

  2 jaar geleden
  Hij is zoals onze politici hij geloofd zijn eigen zottigheid
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.