De Franse president Emmanuel Macron tijdens een televisie-interview ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron tijdens een televisie-interview ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag. © Photo News

Macron wil strijd tegen klimaatopwarming zo snel mogelijk in Franse grondwet inschrijven

De Franse president Emmanuel Macron wilde "zo snel mogelijk" de strijd tegen de opwarming van de aarde opnemen in de grondwet. Dat heeft hij dinsdag op de Franse nationale feestdag gezegd. "Ik ben er voor (...) Ik denk dat het een grote vooruitgang is", zei het staatshoofd tijdens zijn televisie-interview op 14 juli. Hij voegde eraan toe dat deze opname in de grondwet "zal toelaten ons land te transformeren."

8 reacties

 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Fenasi Kerim : De Fransen zijn altijd hun presidenten beu. Tot ze in België gaan wonen ... Hij heeft toch maar het salaris van verplegend personeel verhoogd met minimum 150 eu net per maand. Covid-19 werd heel helder en duidelijk begeleid. Hij babbelt niet over initiatieven; hij neemt ze. Nu klimaat en milieu ... maar perfect is niemand.
 • Frank De Rycke

  11 maanden geleden
  La Douce France zal nooit meer zijn zoals het geweest is met zo'n leiders ...en dit word voor gans Europa zo in de toekomst !!
 • Gungor Alper

  11 maanden geleden
  This gedaan met hem! De fransen zijn hem beu. Hij probeert het wat op te krikken. Zo slecht is frankrijk nog nooit niet geweest.
 • Lou Bakker

  11 maanden geleden
  Ik denk dat Macron wel eerst een andere strijd te strijden heeft. Corona ?
 • John Nauwelaerts

  11 maanden geleden
  Natuurlijk wil hij dat... Dit geeft hem en vele van zijn rijke vrienden onbegrensde mogelijkheden om mensen hun vrijheden af te nemen in naam van het klimaat. Lees de UN resolutie er maar eens op na om te weten wat allemaal mogelijk zou worden.