Agenten komen in actie tegen het protest in Parijs.
Volledig scherm
Agenten komen in actie tegen het protest in Parijs.

Macron verslaat Le Pen met 58,5 procent, protest in verschillende steden tegen uitslag

Emmanuel Macron is herverkozen als president van Frankrijk met 58,5 procent van de stemmen. Dat meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken na het tellen van alle uitgebrachte stemmen. Zijn extreemrechtse uitdager Marine Le Pen haalde 41,45 procent. In steden als Parijs, Lyon en Rennes kwamen mensen op straat om te protesteren tegen de uitslag.

 1. Waarom bestseller 'De duivelsverzen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

  Waarom bestseller 'De duivelsver­zen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

  ‘De duivelsverzen’, een bestseller van de Brits-Indiase auteur Salman Rushdie, zorgde meteen na publicatie in 1988 voor woede bij fundamentalistische moslims wereldwijd. De titel van het boek verwijst naar een islamitisch theologisch geschil, dat voor veel moslims taboe is: koranverzen die door de duivel aan Mohammed zouden zijn voorgesteld en waarin de profeet het bestaan van andere goden dan Allah zou hebben erkend.
 2. PORTRET. Het bewogen leven van Marine Le Pen: een bomaanslag met 5 kilo TNT, dat was haar kennismaking met de politiek
  PREMIUM

  PORTRET. Het bewogen leven van Marine Le Pen: een bomaanslag met 5 kilo TNT, dat was haar kennisma­king met de politiek

  Wordt Marine Le Pen zondag de eerste vrouwelijke president van Frankrijk? Dat is aan de kiezers. Indien wel, schrijft ze geschiedenis. Indien niet, heeft ze haar partij in elk geval tot ongekende hoogten gebracht, maar met de meet in zicht net iets tekort geschoten. Het verhaal van het bewogen leven van de jongste dochter van Jean-Marie Le Pen leest als een scenario van Dallas.