De Franse president Emmanuel Macron legt bloemen neer als eerbetoon aan de slachtoffers van de Algerijnse manifestatie (AP Photo/Rafael Yaghobzadeh, Pool)
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron legt bloemen neer als eerbetoon aan de slachtoffers van de Algerijnse manifestatie (AP Photo/Rafael Yaghobzadeh, Pool) © AP

Macron veroordeelt dodelijk optreden Parijse politie tijdens Algerijnse protesten in 1961

De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag de dodelijke repressie van een Algerijnse manifestatie in Parijs op 17 oktober 1961 veroordeeld. De betoging van de Algerijnse bevrijdingsbeweging werd toen brutaal neergeslagen. Volgens historici vielen daarbij tientallen doden. Algerije maakte op dat moment nog deel uit van Frankrijk.

  1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
    Sparen

    Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

    Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.