Boris Johnson en Emmanuel Macron tijdens de klimaattop in Glasgow
Volledig scherm
Boris Johnson en Emmanuel Macron tijdens de klimaattop in Glasgow © AP

Macron over Johnson in privégesprek: “Triest om te zien dat een groot land wordt geleid door een clown”

In een privégesprek heeft de Franse president Emmanuel Macron naar verluidt vernietigend uitgehaald naar de Britse premier Boris Johnson. “Het is triest om te zien dat een groot land waarmee we enorm veel dingen kunnen doen, wordt geleid door een clown”, zou hij onder meer gezegd hebben volgens het Franse satirische weekblad Le Canard enchaîné. “Het is altijd hetzelfde circus.”

12 reacties

 • Dithmar Guillaume

  2 maanden geleden
  De oplossing is nochtans poepsimpel: indien Groot Brittannië een verplichte identiteitskaart zou invoeren zoals in alle andere landen zou de vluchtelingen stroom heel sterk terugvallen. Het ontbreken van een verplichte ID en het daarmee gepaard gaande enorme zwartwerk circuit is 90% de reden waarom iedereen naar het VK wil, de taal is verantwoordelijk voor de resterende 10%
 • Ludwig De Witte-Steen

  2 maanden geleden
  Macron zegt wat wij allemaal denken. Boris is de enige ter wereld die zichzelf ziet als Winston Churchill.
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Je mening verkondigen is gevaarlijk maar de ene gek verwijt de andere dat het een clown is. Johnson doet tenminste moeite om de toestroom te stoppen. Macroniveau doet net zoals hier niks.
 • Kristoff De Smet

  2 maanden geleden
  Het enige land waar mensen tegenwoordig nog normaal kunnen leven en normaal doen. Een voorbeeld voor de rest van Europa.
 • jimmy Van der Elst

  2 maanden geleden
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, jongens toch. Zij mogen alkes zeggen, maar niemand mag het weten. Als de grote meneer en beslissen dat miljoenen mensen tegels moeten volgen van hem, dan heeft het volk ook het recht om alles te weten van hem. De gewone burger mag niets en zij mogen alles, wat een democratie toch, he.
 1. Overlevenden van gezonken migrantenboot beschuldigen Britse en Franse autoriteiten: “Niemand kwam helpen terwijl mensen aan het sterven waren”
  Migratie

  Overleven­den van gezonken migranten­boot beschuldi­gen Britse en Franse autoritei­ten: “Niemand kwam helpen terwijl mensen aan het sterven waren”

  Twee overlevenden van de migrantenboot die vorige week in het Britse Kanaal kapseisde, hebben ernstige beschuldigingen geuit tegenover de Britse en Franse autoriteiten. Bij de schipbreuk kwamen minstens 27 mensen om het leven. “Niemand kwam, de bood zonk, mensen stierven en ik zwom elf uur lang in de zee”, aldus een van de overlevenden.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Nederlandse studente Tanja Groen

  Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Nederland­se studente Tanja Groen

  Nieuw en recent onderzoek heeft enkele plekken op de Strabrechtse Heide bij Heeze (Noord-Brabant) opgeleverd waar mogelijk de stoffelijke resten van de vermiste Tanja Groen begraven kunnen zijn. Het Nederlandse Openbaar Ministerie en de politie zijn hierover geïnformeerd door rechtspsycholoog Peter van Koppen na onderzoek door wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Dat heeft het OM in Maastricht maandagmiddag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in ‘De Telegraaf’ en ‘De Limburger’.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Kanaaleiland Guernsey kent meer dan veertig visvergunningen toe aan Franse boten

  Kanaalei­land Guernsey kent meer dan veertig visvergun­nin­gen toe aan Franse boten

  Het Kanaaleiland Guernsey heeft ruim veertig visvergunningen toegekend aan Franse boten. Dat hebben de autoriteiten van Guernsey bekendgemaakt. De betrokken Franse vissers zullen dus ook na februari 2022 kunnen blijven vissen in de wateren rond het Britse Kroonbezit. De aankondiging komt er te midden van de Frans-Britse rel over visserijlicenties na de brexit. Zo verwijt Parijs Londen dat het te weinig vergunningen toekent.