De Franse president Macron ontving het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg (rechts naar Macron) en een delegatie van Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever (tweede van rechts) en Kyra Gantois (eerste van links).
Volledig scherm
De Franse president Macron ontving het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg (rechts naar Macron) en een delegatie van Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever (tweede van rechts) en Kyra Gantois (eerste van links). © Facebook

Macron ontvangt Greta Thunberg, Anuna De Wever en Kyra Gantois in het Elysée: “Het was een positieve ontmoeting”

Na hun deelname aan de klimaatbetoging in Parijs zijn de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en een Belgische delegatie van Youth For Climate, waaronder Anuna De Wever en Kyra Gantois, ontvangen door de Franse president Emmanuel Macron in het Elysée. Na ook al deelgenomen te hebben aan de betoging in Brussel, verplaatsten ze zich naar Parijs om ook daar de Franse jongeren te inspireren om op straat te komen. 

15 reacties

 • marcus bastiaensens

  4 jaar geleden
  en schooldirectie zegt dat ze niet spijbelen en bijgewerkt worden. wie gelooft dat? hoe gaan die kinderen ooit nog kunnen functioneren in de samenleving?
 • Luc Lepoudre

  4 jaar geleden
  Wat een circus. De aanstokers zijn natuurlijk EU-bonzen die miljoenen euro's ter beschikking hebben gesteld voor de ontwikkeling van milieubewustheid bij de jongeren. Politieke speurhonden springen daarop en de meisjes hebben duidelijk een intensieve mediatraining gehad. Voor mij is het nu genoeg met die onnozelheden.
 • Berthie Gijsen

  4 jaar geleden
  De werkloosheid gaat weer fors stijgen.We krijgen een nieuwe economische crisis door de maatregelen die me nu gaat nemen "door de schoolkinderen" om het milieu ? te redden?
 • Tisomzeep

  4 jaar geleden
  En 5 min nadat ze buiten waren is macron niet meer bijgekomen van het lachen met hun
 • Mario Van Rymenant

  4 jaar geleden
  Macron zou beter eerst eens naar zijn eigen volk luisteren die al weken op straat komen.