De Franse president bij zijn bezoek aan Libanon begin augustus, net na de mega-ontploffing in de haven.
Volledig scherm
De Franse president bij zijn bezoek aan Libanon begin augustus, net na de mega-ontploffing in de haven. © Photo News

Macron gaat opnieuw naar Libanon om hervormingen af te dwingen

BuitenlandDe Franse president Emmanuel Macron wil Libanese politici onder druk zetten om een regering te vormen die noodzakelijke hervormingen kan doorvoeren. Hij gaat komende week weer naar Libanon om daar werk van te maken, zegt een medewerker van de president.

 1. “Zelf geboren onder de bommen, ik voélde die gigantische explosie tot in Kortrijk”: crowdfunding steunt Beiroet
  PREMIUM

  “Zelf geboren onder de bommen, ik voélde die giganti­sche explosie tot in Kortrijk”: crowdfun­ding steunt Beiroet

  Ruim 200 doden, 6.000 gewonden en 300.000 daklozen. Dat is de trieste balans na de zware explosie in Beiroet. De Libanees-Belgische Sabrine Yaghi (35) start een crowdfunding. Om geld in te zamelen voor Impact Lebanon. “Ik ben zelf onder de bommen geboren in Libanon en overleefde er een raketaanval. Het tekende me voor het leven. Toen ik die explosie zag, was het net alsof ik er bij was. Ik voélde het. Gelukkig is mijn familie ongedeerd. Maar de Beiroeters moeten geholpen worden, want de schade is enorm”, vertelt de Kortrijkzane.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

  De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump