De Franse president Emmanuel Macron
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron © REUTERS

Macron: EU moet relatie met Rusland "grondig herdenken”

Het Europese sanctiebeleid tegen Rusland "heeft zijn limieten bereikt", zo stelde de Franse president Emmanuel Macron vandaag vast na afloop van een Europese top in Brussel. Hij vindt dat de Europese Unie haar relatie met Moskou "grondig moet herdenken".

13 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  De Europese leiders zijn veel te braaf en dus geen partij voor de Russen. Die laten zich niet leiden door ethische normen, maar wel door hun machtshonger. Al wie hen in de weg staat zal zonder enige schroom worden opgeruimd. Navalny is het bekendste slachtoffer, maar zeker niet de enige.
 • Yvan Maes

  2 jaar geleden
  Eerst en vooral! Speel niet het marionet poppetje van Amerika! En inderdaad! Putin zei het zelf al lachend een tijdje geleden, "wat gaan jullie doen als er straks niets meer is om sancties te maken? Praat eens met rusland! Het land heeft zo veel te bieden voor europa!
 • Gilbert De Meyer

  2 jaar geleden
  daar gaat het om Merkel heeft 200% gelijk niemand kan wat bewijzen tegen Rusland, Wit Rusland is anders, maar ik denk dat een gesprek en opschorting van sancties veel beter werkt dan nu, politiekers moeten eens leren dat we allemaal op een bol leven en eigenlijk niet rechten heeft op te eisen. Dat er leefregels moeten zijn ok, maar geen bazig gedoe. Macron sprak misschien voor de eerste maal wijze woorden.
 • Filip Vanlaeken

  2 jaar geleden
  Macron klinkt leuk, maar Frankrijk staat regelmatig zelf op de rem omdat ze zoveel economische belangen hebben. Iran is een groot voorbeeld, Rusland ook.
 • Janna Boonstra

  2 jaar geleden
  Europa kan veel willen maar kan niet zonder Rusland.