EPA
Volledig scherm
© EPA

Macron: "EU kan niet langer alleen op VS steunen wat betreft beveiliging"

BuitenlandEuropa kan wat betreft zijn beveiliging niet langer leunen op alleen de Verenigde Staten, vindt de Franse president Emmanuel Macron. Hij wil zelf meer verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid te garanderen en daarmee de Europese soevereiniteit. Daarvoor moet de bestaande veiligheids- en defensiepolitiek goed tegen het licht worden gehouden.

10 reacties

 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Eindeljk een die begrijpt dat de USA de agressor is en niet Rusland.
 • Roland Desnyder

  3 jaar geleden
  Washington en VS laten vallen met die paljas van een Trump ...EU first zelf met Rusland erbij , Macron heeft gelijk !!!
 • Paul Keulemans

  3 jaar geleden
  Het is niet juist om Amerika alleen de schuld te geven, het is de huidige regering daar die volkomen onbetrouwbaar is en voor we weer verder gaan onderhandelen met dat land zullen we moeten wachten tot die weg zijn, over twee jaar, over zes jaar als het dan nog bestaat, maar nu moeten we zelf actie ondernemen en de rekening zelf dragen al moeten we dan ook stoppen met al die voordeeltjes die we toekennen aan die lui ! Zij kort door de bocht, wij ook !
 • Didi Bellens

  3 jaar geleden
  Op wie dan wel - op la France???
 • Roger Duyssens

  3 jaar geleden
  Wat hij zegt is een waarheid waar men al eerder had moeten aan denken. Men had al veel langer met Rusland moeten praten, ondanks de aanval in de Krim. Europa heeft gewoon veel te lang alleen naar de VS gekeken omdat de Amerikanen het budget bijpasten dat zij niet konden (wilden) betalen. Men krijgt zelfs de indruk dat Poetin meer te betrouwen is dan Trump.