De Franse president Emmanuel Macron kijkt toe tijdens zijn bezoek aan het Kigali Genocide Memorial, waar op 27 mei 2021 zo'n 250.000 slachtoffers van de bloedbaden begraven liggen.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron kijkt toe tijdens zijn bezoek aan het Kigali Genocide Memorial, waar op 27 mei 2021 zo'n 250.000 slachtoffers van de bloedbaden begraven liggen. © AFP

Macron erkent Franse verantwoordelijkheid in Rwandese genocide van 1994

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag in Rwanda de verantwoordelijkheid van zijn land erkend bij de genocide die er in 1994 plaatsvond. Frankrijk “was niet medeplichtig”, maar “het zwijgen heeft te lang de overhand gehad op het onderzoek naar de waarheid”, aldus de Franse president.

1 reactie

 • Ronny B

  1 jaar geleden
  en hoeveel vergoeding gaat frankrijk betalen na duitsland met europees geld voor dingen die in het verleden gebeurd zijn,europees geld waar alle mensen aan mee betalen maar nooit schuld aan die genocide hebben gehad,maar hé,als je maar een goed figuur slaat door sinterklaas te spelen,en dat terwijl er in europa een enorm gat in de economie is,hoeveel heeft belgië betaalt voor de wandaden van leopold II waar ook de hedendaagse belgen geen schuld aan hebben
 1. Netwerk van honderden nepaccounts en valse nieuwssites probeert Russische propaganda te verspreiden in Europa
  2

  Netwerk van honderden nepac­counts en valse nieuwssi­tes probeert Russische propaganda te versprei­den in Europa

  Een wijdvertakt Russisch propagandanetwerk probeerde via honderden nepaccounts op sociale media en tientallen nepnieuwswebsites de visie van het Kremlin over Oekraïne te verspreiden, onthulde Meta dinsdag. Het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook en Instagram, zei dat het de operatie heeft geïdentificeerd en uitgeschakeld voordat het een groot publiek kon bereiken. Niettemin zei Facebook dat het de grootste en meest complexe Russische propaganda-inspanning was die het heeft gevonden sinds het begin van de invasie.