De Franse president Emmanuel Macron kijkt toe tijdens zijn bezoek aan het Kigali Genocide Memorial, waar op 27 mei 2021 zo'n 250.000 slachtoffers van de bloedbaden begraven liggen.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron kijkt toe tijdens zijn bezoek aan het Kigali Genocide Memorial, waar op 27 mei 2021 zo'n 250.000 slachtoffers van de bloedbaden begraven liggen. © AFP

Macron erkent Franse verantwoordelijkheid in Rwandese genocide van 1994

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag in Rwanda de verantwoordelijkheid van zijn land erkend bij de genocide die er in 1994 plaatsvond. Frankrijk “was niet medeplichtig”, maar “het zwijgen heeft te lang de overhand gehad op het onderzoek naar de waarheid”, aldus de Franse president.

1 reactie

 • Ronny Beelaert

  4 maanden geleden
  en hoeveel vergoeding gaat frankrijk betalen na duitsland met europees geld voor dingen die in het verleden gebeurd zijn,europees geld waar alle mensen aan mee betalen maar nooit schuld aan die genocide hebben gehad,maar hé,als je maar een goed figuur slaat door sinterklaas te spelen,en dat terwijl er in europa een enorm gat in de economie is,hoeveel heeft belgië betaalt voor de wandaden van leopold II waar ook de hedendaagse belgen geen schuld aan hebben
 1. Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Een technisch defect en slechte communicatie hebben de gemoederen hoog doen oplaaien op een vlucht van TUI fly. Reizigers die onderweg waren van het Marokkaanse Fez naar Brussel, moesten eerst een hele nacht wachten op een vervangvliegtuig. Toen dat uiteindelijk niet in België maar wel op de luchthaven van Orly bij Parijs landde, brak oproer uit aan boord. Een deel van de reizigers weigerde uit te stappen en eiste dat het toestel door zou vliegen naar de eindbestemming. TUI Belgium geeft toe dat de zaken niet zijn gelopen zoals het hoort.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.