De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron houden elkaars handen vast tijdens de ceremonie in Compiègne. Daar werd op 11 november 1918, in een treinwagon, de Duitse capitulatie bezegeld en een einde gemaakt aan WOI.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron houden elkaars handen vast tijdens de ceremonie in Compiègne. Daar werd op 11 november 1918, in een treinwagon, de Duitse capitulatie bezegeld en een einde gemaakt aan WOI. © AP

Macron en Merkel onthullen gedenkplaat WOI. Ook Trump ontvangen in Parijs na eerdere uithaal op Twitter

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben vanmiddag een herdenkingsplaat onthuld op de plaats in het Noord-Franse Rethondes waar honderd jaar geleden de wapenstilstand werd gesloten. Ook president Trump is vanmorgen op het Elysée in Parijs aangekomen voor zijn ontmoeting met Macron. Trump brengt dit weekend een bezoek aan Parijs voor de herdenking van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Vandaag voert hij alvast bilaterale gesprekken met de Franse president.

44 reacties

 • Marie Vanakker

  3 jaar geleden
  Trump steelt natuurlijk overal de show . Maar dat doet een clown wel meer in het circus .
 • eric debanne

  3 jaar geleden
  Die twee zijn de schande van heel Europa ...
 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  Dat uitgerekend de aanstokers van de grote oorlog vandaag over vrede komen preken vind ik triestig. Als ze respect hadden willen betonen voor het leed van de vele miljoenen slachtoffers die ze destijds veroorzaakt hebben, hadden ze beter hun bloemen komen neerleggen en vertrokken. Ze s-preken zo graag over de vrede, maar ze voorzien heel de wereld massaal van vernietigingswapens !
 • Gilbert Vermeersch

  3 jaar geleden
  100jaar terug was het een beestenoorlog, 40/45 ook, zo voor alle oorlogen tot en met deze van vandaag. Graag geen oorlog meer maar.. Willen we in Europa geen oorlog meer moeten we ons blijvend bewapenen. Hoe erg dat ook klinkt.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Hier halen velen hun misverstand, dit is een herdenking van WO1 en niet 2 daar waren de VS ook veel te laat toen Rusland de nasi's al verslagen had. Mijn vader zaliger heeft me altijd verteld dat indertijd toen de VS al zijn oud matriaal hier duur heeft achtergelaten