De Franse president Emmanuel Macron met de Australische eerste minister Scott Morrison in betere tijden
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron met de Australische eerste minister Scott Morrison in betere tijden © AFP

Macron: “Australië moet eerste stap zetten om vertrouwen met Frankrijk te herstellen”

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag telefonisch overleg gepleegd met de Australische eerste minister Scott Morrison. Het was het eerste contact tussen de twee leiders sinds de ‘duikbootaffaire’ druk zette op de relaties tussen beide landen. Voor het herstellen van het vertrouwen ligt de bal nu in het kamp van Australië, zo beklemtoonde Macron.

3 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Australië had een contract met Frankrijk en één van de voorwaarden ervan was het zonder meer kon opgezegd worden. Wat is eigenlijk het probleem van Macron ? Zijn ondergang zal hij met zijn protesten en beschuldigingen niet stopzetten. De Fransen hebben hem al lang door. Hij kan duidelijk nog geen degelijk contract maken. Wat kan hij trouwens eigenlijk wel behalve dan de zonnekoning spelen ?
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Dit is gewoon verwittigingsdiplomatie. Frankrijk heeft een rijk verleden en een grote cultuur. De Australiërs hebben quasi geen 'manieren' en Azië op haar dak. Maar het komt goed als er serieuze problemen zouden verrijzen bij hen of hier. Old allies never die.
 • PAUL WILS

  1 jaar geleden
  Gemakkelijk hé, de schuld op een ander schuiven.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.