De Franse president Emmanuel Macron met de Australische eerste minister Scott Morrison in betere tijden
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron met de Australische eerste minister Scott Morrison in betere tijden © AFP

Macron: “Australië moet eerste stap zetten om vertrouwen met Frankrijk te herstellen”

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag telefonisch overleg gepleegd met de Australische eerste minister Scott Morrison. Het was het eerste contact tussen de twee leiders sinds de ‘duikbootaffaire’ druk zette op de relaties tussen beide landen. Voor het herstellen van het vertrouwen ligt de bal nu in het kamp van Australië, zo beklemtoonde Macron.

3 reacties

 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Australië had een contract met Frankrijk en één van de voorwaarden ervan was het zonder meer kon opgezegd worden. Wat is eigenlijk het probleem van Macron ? Zijn ondergang zal hij met zijn protesten en beschuldigingen niet stopzetten. De Fransen hebben hem al lang door. Hij kan duidelijk nog geen degelijk contract maken. Wat kan hij trouwens eigenlijk wel behalve dan de zonnekoning spelen ?
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Dit is gewoon verwittigingsdiplomatie. Frankrijk heeft een rijk verleden en een grote cultuur. De Australiërs hebben quasi geen 'manieren' en Azië op haar dak. Maar het komt goed als er serieuze problemen zouden verrijzen bij hen of hier. Old allies never die.
 • PAUL WILS

  1 maand geleden
  Gemakkelijk hé, de schuld op een ander schuiven.
 1. Franse presidentskandidaat Zemmour doopt zijn partij ‘Reconquête’: “Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld”

  Franse presidents­kan­di­daat Zemmour doopt zijn partij ‘Reconquête’: “Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld”

  De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour heeft de naam ‘Reconquête’ (herovering) gekozen voor zijn eigen partij. Dat heeft hij zijn zondag duidelijk gemaakt bij de officiële start van zijn campagne. Een paar duizend mensen hebben in Parijs gedemonstreerd op de plek waar hij zijn eerste campagnerally wilde houden. De politie besloot uit veiligheidsoverwegingen de bijeenkomst te verplaatsen naar Villepinte, een plaats op twintig kilometer van de Franse hoofdstad. Er werden 48 actievoerders aangehouden.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.