AFP
Volledig scherm
© AFP

Macron aan de galg: 40.000 Parijzenaars op straat tegen hun president

Emmanuel Macron (40) is bijna een jaar president van Frankrijk, maar dat zint velen niet. Duizenden mensen zijn in Parijs samengekomen om te protesteren tegen zijn beleid. 

24 reacties

 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Fransen moeten op de "bleinen" ritsen. Men wou nu eenmaal een puber met zijn mammie in het Elyzée. Een "lekkere vrouw" overigens, om het met Macronnetje te zeggen.
 • zulma terrana

  3 jaar geleden
  Alles goed en wel tot de volgende recessie . Dan heeft zo een beleid het gevolg dat er een enorme golf van armen bijkomen omdat ze nu in goede tijden gemolken worden tot op het bot . Het is spelen met vuur want 99 % van wie arm is gaat extreem links stemmen . Bij ons is het net hetzelfde , zonder het "melk de arbeider " beleid van NVA,MR en Ovld kan een partij zoals PVDA nooit groot worden .
 • Jens van den Broeck

  3 jaar geleden
  Krijg de indruk dat links een uitkeringsbonus krijgt voor elke demonstratie/staking
 • jo vandenberghe

  3 jaar geleden
  Net als in België alles voor de elite,de rest moet vernederd en gepluimd.
 • Hendrik Goris

  3 jaar geleden
  Wel wat weinig hé. Hoeveel miljoen Fransen?
 1. Vanaf woensdag kunnen we terrasje doen in Sluis: geen quarantaineplicht in Nederland, slechts ‘dringend advies’ daartoe

  Vanaf woensdag kunnen we terrasje doen in Sluis: geen quarantai­ne­plicht in Nederland, slechts ‘dringend advies’ daartoe

  Elk jaar bezoeken vijf miljoen mensen het Zeeuwse grensstadje Sluis, en dat zijn grotendeels Belgen. Vanaf woensdag, wanneer de terrassen in Nederland terug open kunnen, zijn we volgens burgemeester Marga Vermue “meer dan welkom” in Sluis. Eerder was er onduidelijkheid over de quarantaine die buitenlanders in Nederland in acht zouden moeten nemen. Maar dat is een ‘dringend advies’ van de Nederlandse overheid en geen verplichting. “Wij realiseren zonder overdrijving 90 procent van onze omzet dankzij Belgen”, verklaart de opgeluchte Vlaamse uitbaatster van een brasserie in Sluis.
 2. Belgische ambassadeur in Zuid-Korea onder vuur nadat zijn vrouw verkoopster in gezicht slaat
  6

  Belgische ambassa­deur in Zuid-Ko­rea onder vuur nadat zijn vrouw verkoop­ster in gezicht slaat

  De Belgische ambassadeur in Zuid-Korea ligt onder vuur nadat videobeelden zijn verspreid waarop zijn vrouw een verkoopster in het gezicht slaat. Even daarvoor was ze ten onrechte beschuldigd van diefstal. Op sociale media roepen boze Zuid-Koreanen de ambassadeur Peter Lescouhier en zijn vrouw op om het land te verlaten. De vrouw kreeg kort na het incident een beroerte en is er slecht aan toe.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels