Topman van luxeholding LVMH Bernard Arnault
Volledig scherm
Topman van luxeholding LVMH Bernard Arnault © AFP

Luxekoning Bernard Arnault werd gisteren in één klap 3,7 miljard euro rijker. Zijn geheim: nooit solden

Terwijl de Franse ‘gele hesjes’ voor de elfde zaterdag op rij protesteerden voor meer sociale gelijkheid, kon Bernard Arnault, ‘s werelds vierde rijkste persoon en topman van de grootste luxeholding ter wereld, gisteren in een klap 3,7 miljard euro aan zijn indrukwekkend fortuin toevoegen. In zijn portefeuille zitten luxemerken als Louis Vuitton, Dior en Veuve Cliquot. Het geheim van het succes van die merken? Veel geld vragen en nooit meedoen aan solden.

24 reacties

 • wil baken

  2 jaar geleden
  @chris dit systeem zou inderdaad goeds zijn als ....die mens een beetje belastingen zou betalen, niet eens op zijn vermogen maar al was het maar 15% op zijn inkomen. Dan waren er geen arme mensen op de wereld en was zowat elke begroting in evenwicht.
 • Peter Dekeyzer

  2 jaar geleden
  Louis Vuitton producten worden niet in lage loonlanden gemaakt. De rijken maken de rijken rijk en de gewone westerse man krijgt werk.
 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Economisch en sociaal gezien is dit de te verkiezen manier: hij bekomt geld van mensen die het kunnen missen, dus vraag je gewoon zoveel mogelijk. Tot op heden is nog niemand verplicht geweest die tasjes of champagne te kopen.
 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  Marcel, in Turkije kosten die perfecte kopies dan maar 10-20eur per stuk... alsook in Gibraltar en Marokko, 1600euro lederen hoge schoenen van Philipp Plein met skull op die normaal 1600EUR kost, gekregen voor 25EUR, Limited edition longsleeve shirt Philipp Plein met USA Doodskop op met allemaal diamantjes zodat het flikkert, normaal 1200EUR, gehad voor 15EUR. En de kwaliteit zelf is ook niet te onderscheiden.
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  't Zijn toch maar alleen de rijken die deze merken willen en kunnen kopen , dus waar is dan het probleem . De rijken maken de ander rijker .
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"