Luxejacht van maar liefst 40 meter lang komt in problemen voor Italiaanse kust en zinkt

In de Golf van Squillace in Italië is een luxejacht, genaamd ‘My Saga’, gezonken. Het gigantische jacht was 40 meter lang en kwam door nog onduidelijke omstandigheden plots in de problemen. Aan boord waren 9 opvarenden aanwezig, die gelukkig allemaal in veiligheid konden worden gebracht door de kustwacht. Verder onderzoek zal nu alle details van het incident moeten uitwijzen.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Poetin-bondgenoot Kadyrov zegt dat oorlog in Oekraïne eind dit jaar voorbij is: “Westen zal op zijn knieën vallen”

  Poe­tin-bondgenoot Kadyrov zegt dat oorlog in Oekraïne eind dit jaar voorbij is: “Westen zal op zijn knieën vallen”

  Volgens de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov (46) zal de “speciale operatie” in Oekraïne tegen het einde van het jaar achter de rug zijn en eindigen met een zege van bondgenoot Rusland. “Europa zal erkennen dat het fout gehandeld heeft”, zei hij. “Het Westen zal op zijn knieën vallen en de Europese landen zullen - zoals altijd - op alle vlakken moeten samenwerken met Rusland.”