De laatste dagen is er in La Palma sprake van ‘vulkaantoeristen’. Zij komen speciaal naar het eiland om de vulkaan te aanschouwen.
Volledig scherm
De laatste dagen is er in La Palma sprake van ‘vulkaantoeristen’. Zij komen speciaal naar het eiland om de vulkaan te aanschouwen. © REUTERS

Luchthaven in La Palma opnieuw geopend, ‘vulkaantoeristen’ overspoelen eiland

De luchthaven van La Palma is heropend, zo meldt de Spaanse luchthavenuitbater Aena. Door de aswolk van de vulkaanuitbarsting op het Canarische Eiland kon er gisteren niet gevlogen worden van en naar het eiland. Na reinigingswerken is de luchthaven nu weer operationeel. 

2 reacties

 • emmy grant

  1 jaar geleden
  Dat zou ik ook wel willen zien, afstand en kosten zijn niet het probleem. Ik ben Canario. Maar dit NU niet het goede ogenblik om 1000 ordehandhavers-hulpverleners voor de voeten te lopen. We gaan wel in jan-feb volgend jaar de herstartende horeca steunen. Er zijn tot nu toe geen doden maar wel veel maatregelen ter voorkoming. Ik ben onder de indruk van de organisatie van de hulp. Nooit verwacht dat de egos van de talloze politici zich zo in snelheid zouden laten nemen door de planning.
 • Frank Joos

  1 jaar geleden
  190 ha land overspoeld, dat is toch niet veel zeker voor een vulkaanuitbarsting ?
 1. Vredesgesprekken in Oekraïne? Niet voor binnenkort: “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn poppenspelers te spreken”
  26

  Vredesge­sprek­ken in Oekraïne? Niet voor binnenkort: “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn poppenspe­lers te spreken”

  Rusland wil geen vredesonderhandelingen meer voeren nu dat de Verenigde Staten hebben beslist om tanks te leveren aan Oekraïne. “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn westerse marionettenmeesters te praten”, aldus de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov. In het verleden wees Zelensky vredesgesprekken meermaals af met Poetin terwijl Moskou pas wou praten als Kiev de annexatie van de Oekraïense gebieden zou erkennen.