De laatste dagen is er in La Palma sprake van ‘vulkaantoeristen’. Zij komen speciaal naar het eiland om de vulkaan te aanschouwen.
Volledig scherm
De laatste dagen is er in La Palma sprake van ‘vulkaantoeristen’. Zij komen speciaal naar het eiland om de vulkaan te aanschouwen. © REUTERS

Luchthaven in La Palma opnieuw geopend, ‘vulkaantoeristen’ overspoelen eiland

De luchthaven van La Palma is heropend, zo meldt de Spaanse luchthavenuitbater Aena. Door de aswolk van de vulkaanuitbarsting op het Canarische Eiland kon er gisteren niet gevlogen worden van en naar het eiland. Na reinigingswerken is de luchthaven nu weer operationeel. 

2 reacties

  • emmy grant

    1 maand geleden
    Dat zou ik ook wel willen zien, afstand en kosten zijn niet het probleem. Ik ben Canario. Maar dit NU niet het goede ogenblik om 1000 ordehandhavers-hulpverleners voor de voeten te lopen. We gaan wel in jan-feb volgend jaar de herstartende horeca steunen. Er zijn tot nu toe geen doden maar wel veel maatregelen ter voorkoming. Ik ben onder de indruk van de organisatie van de hulp. Nooit verwacht dat de egos van de talloze politici zich zo in snelheid zouden laten nemen door de planning.
  • Frank Joos

    1 maand geleden
    190 ha land overspoeld, dat is toch niet veel zeker voor een vulkaanuitbarsting ?