De luchthaven van Helsinki zet speurhonden in om coronabesmettingen op te sporen.
Volledig scherm
De luchthaven van Helsinki zet speurhonden in om coronabesmettingen op te sporen. © AP

Luchthaven Helsinki zet speurhonden in om coronabesmettingen op te sporen

De luchthaven van de Finse hoofdstad Helsinki zal honden inzetten voor het opsporen van mensen die besmet zijn met het coronavirus. De luchthaven kondigde op zijn website aan dat tien honden zijn getraind om het coronavirus op te sporen. Vier van hen zijn sinds woensdag in actie, volgens de Facebookpagina van Helsinki Airport. Naar verwachting zullen de gevoelige neuzen van de honden de identificatie van wie besmet is versnellen.

 1. “Vrouwelijke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”
  QATAR - AUSTRALIË

  “Vrouwelij­ke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”

  De autoriteiten in Australië maken zich ‘ernstig zorgen’ over geluiden dat een groep vrouwelijke reizigers op een ‘buitengewoon ongepaste’ manier is behandeld op de luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar. De vrouwen, die begin oktober op een vlucht van Qatar Airways naar Sydney zaten, werden volgens Australische media plots uit het vliegtuig gehaald voor een ‘inwendig onderzoek’. “Ik was doodsbang dat ze me ergens mee naartoe zouden nemen”, aldus een van de vrouwen.
 2. Lof voor aanpak coronavirus in Afrika: cijfers merkelijk lager dan in Europa, Azië en Amerika

  Lof voor aanpak coronavi­rus in Afrika: cijfers merkelijk lager dan in Europa, Azië en Amerika

  Ook in Afrika woedt het coronavirus nog altijd. Sinds februari telt het continent zo’n 1,4 miljoen bevestigde gevallen en 34.000 coronadoden, beduidend lager dan in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Het aantal nieuwe besmettingen blijft er bovendien momenteel dalen. De directeur van het Afrikaanse Agentschap voor Volksgezondheid prijst Afrika voor de lage cijfers en benadrukt dat het niet om “onderrapportering” gaat.
 3. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”