Een luchtaanval van de internationale coalitie op de Syrische stad Kobani, in oktober vorig jaar.
Volledig scherm
Een luchtaanval van de internationale coalitie op de Syrische stad Kobani, in oktober vorig jaar. © REUTERS

"Luchtaanvallen hebben al meer dan 10.000 IS-strijders gedood"

Islamitische StaatSinds de start van de luchtraids door de internationale coalitie tegen stellingen van de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië negen maanden geleden zijn al meer dan tienduizenden van deze "jihadisten" gedood, zo heeft het nummer twee van de Amerikaanse diplomatie, Antony Blinken, vandaag gezegd.

 1. Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  De Spaanse politie is erin geslaagd drie overvallers te arresteren die een Belgisch koppel hebben beroofd en vastgebonden. Dat gebeurde in hun luxeflat van 5,5 miljoen euro, in een van de meest exclusieve resorts aan de Costa del Sol. Het koppel werd ’s nachts, terwijl ze in bed lagen, verrast door drie gewapende mannen. Nadat een bewaker de politie verwittigde, vonden die het koppel gekneveld terug op het dak.
 2. EU en VN verwelkomen terugkeer VS in klimaatverdrag Parijs: “Klimaatcrisis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  EU en VN verwelko­men terugkeer VS in klimaatver­drag Parijs: “Klimaat­cri­sis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  Vanuit de Europese Unie en de Verenigde Naties is opgetogen gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de VS weer deel te laten uitmaken van het klimaatverdrag van Parijs. Biden ondertekende na zijn inauguratie een decreet waarmee de VS zich weer conformeren aan de doelen van het klimaatakkoord om de opwarming van de aarde te beperken.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre