REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Lot van AstraZeneca-vaccins niet langer toegediend in Oostenrijk na dood van verpleegster: “Voorlopig geen oorzakelijk verband”

De Oostenrijkse gezondheidsautoriteiten stoppen met de toediening van een bepaald lot van AstraZeneca-vaccins. Een verpleegster die met een spuitje uit het lot ingeënt werd, is nu overleden. Het Federaal bureau voor de veiligheid van de gezondheidszorg (BASG) onderstreept dat er op dit moment "geen enkel oorzakelijk verband" kon vastgesteld worden.

29 reacties

 • Gilbert Hofmans

  9 maanden geleden
  Hier durven ze niet raken aan AZ anders ligt hun wankelende vaccinatieplan compleet in duigen.
 • Elke De Vleeschouwer

  9 maanden geleden
  Het probleem is niet het aantal mensen die bloedklonters krijgt of dat er geen bewijs is dat het door het vaccin komt. Het probleem is dat jullie, zonder verder onderzoek te beloven, door de overheid aangestelde virologen aandringen te melden dat het niets met elkaar te maken heeft. Een land als denemarken? Met miljoenen contracten? Dat is wat argwaan wekt.
 • nicole desseyn

  9 maanden geleden
  Als er in vele landen gestopt wordt metAZ moet er toch wel iets aan de hand zijn hè!
 • Ludo Reyniers

  9 maanden geleden
  Ik ben absoluut pro vaccinatie maar toch geen Astra Zeneca voor mij, dat weiger ik beleefd.
 • liliane pessers

  9 maanden geleden
  Ik wil mij wel laten inenten maar niet met astra zenica. Kan dat?
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. OVERZICHT. In deze Europese landen gaan coronacijfers weer helemaal verkeerde kant uit

  OVERZICHT. In deze Europese landen gaan coronacij­fers weer helemaal verkeerde kant uit

  Het leek begin februari even de goede richting uit te gaan met de Europese coronacijfers. Overal waren dalingen te zien in de tabellen en die positieve vibe werd nog versterkt omdat de aangekondigde vaccinatiecampagnes in heel Europa eindelijk uit de startblokken geschoten waren. Maar sinds een drietal weken gaan de curves in enkele landen weer helemaal de verkeerde kant uit. Opvallend: er zijn ook enkele vakantiebestemmingen bij.