REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Lot van AstraZeneca-vaccins niet langer toegediend in Oostenrijk na dood van verpleegster: “Voorlopig geen oorzakelijk verband”

De Oostenrijkse gezondheidsautoriteiten stoppen met de toediening van een bepaald lot van AstraZeneca-vaccins. Een verpleegster die met een spuitje uit het lot ingeënt werd, is nu overleden. Het Federaal bureau voor de veiligheid van de gezondheidszorg (BASG) onderstreept dat er op dit moment "geen enkel oorzakelijk verband" kon vastgesteld worden.

29 reacties

 • Gilbert Hofmans

  1 maand geleden
  Hier durven ze niet raken aan AZ anders ligt hun wankelende vaccinatieplan compleet in duigen.
 • Elke De Vleeschouwer

  1 maand geleden
  Het probleem is niet het aantal mensen die bloedklonters krijgt of dat er geen bewijs is dat het door het vaccin komt. Het probleem is dat jullie, zonder verder onderzoek te beloven, door de overheid aangestelde virologen aandringen te melden dat het niets met elkaar te maken heeft. Een land als denemarken? Met miljoenen contracten? Dat is wat argwaan wekt.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Als er in vele landen gestopt wordt metAZ moet er toch wel iets aan de hand zijn hè!
 • Ludo Reyniers

  1 maand geleden
  Ik ben absoluut pro vaccinatie maar toch geen Astra Zeneca voor mij, dat weiger ik beleefd.
 • liliane pessers

  1 maand geleden
  Ik wil mij wel laten inenten maar niet met astra zenica. Kan dat?
 1. OVERZICHT. In deze Europese landen gaan coronacijfers weer helemaal verkeerde kant uit

  OVERZICHT. In deze Europese landen gaan coronacij­fers weer helemaal verkeerde kant uit

  Het leek begin februari even de goede richting uit te gaan met de Europese coronacijfers. Overal waren dalingen te zien in de tabellen en die positieve vibe werd nog versterkt omdat de aangekondigde vaccinatiecampagnes in heel Europa eindelijk uit de startblokken geschoten waren. Maar sinds een drietal weken gaan de curves in enkele landen weer helemaal de verkeerde kant uit. Opvallend: er zijn ook enkele vakantiebestemmingen bij.
 2. Meer dan 18.000 verdwijningen van minderjarige vreemdelingen in Europa laatste drie jaar

  Meer dan 18.000 verdwijnin­gen van minderjari­ge vreemdelin­gen in Europa laatste drie jaar

  Tussen 2018 en 2020 zijn in Europa 18.292 verdwijningen geregistreerd van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Dat berichten Knack en De Standaard op basis van een onderzoek van journalistencollectief Lost In Europe, waar Knack en De Standaard aan meewerkten. Het daadwerkelijke aantal verdwijningen ligt sowieso nog hoger. Meerdere landen - waaronder Frankrijk en Roemenië - registreren de verdwijningen niet.
 3. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen