Dr. Martin Tobin getuigt tijdens het proces tegen Derek Chauvin.
Volledig scherm
Dr. Martin Tobin getuigt tijdens het proces tegen Derek Chauvin. © AP

Longarts: “Agent hield knie nog 3 minuten en 27 seconden lang in George Floyds nek nadat die stopte met ademen”

In Minneapolis is vandaag de negende dag in het proces  tegen Derek Chauvin van start gegaan. Chauvin, een ex-politieagent, wordt aangeklaagd voor de moord op George Floyd. Die zwarte man overleed nadat Chauvin tijdens zijn arrestatie bijna negen minuten lang een knie in zijn nek drukte. 

11 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Een expert noemt het geweld dat Chauvin gebruikte “gerechtvaardigd” en niet “dodelijk”. De jury moet tot een unaniem verdict komen en Chauvin onschuldig verklaren..
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  De onschuldpresumptie oftewel het vermoeden van onschuld is een grondbeginsel van het strafrecht, dat bepaalt dat eenieder voor onschuldig dient te worden gehouden tot het tegendeel is bewezen. Behalve in deze zaak, waar het kruis al klaarstaat, om Chauvin snel aan vast te spijkeren. Deze rechtszaak is nog lang niet afgelopen, de Jury zal op het einde beslissen. En Chauvin onschuldig verklaren, er is geen andere keuze. Lees deze (moord) wet, verlies je (Amerikaanse) haat en open je ogen.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Jules Vermeers, tuurlijk jongen. Terwijl hij geboeid op het asfalt lag met 3 man op zijn rug (en zijn geboeide handen dan nog eens in zijn rug geduwd) kon hij nog elk moment een wapen bovenhalen. Blij dat u geen forensisch expert bent want uw conclusies trekken op geen fluit.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Die kerel was wel geen engeltje en kon elk moment een wapen tevoorschijn halen en die agent doden wat heel veel gebeurt, natuurlijk moest die man niet dood zeker niet maar ja in zulke gevaarlijke buurten is politie vaak de schietschijf. Niemand weet heel precies wat daar allemaal echt gebeurt is en die agent was zeker bang en misschien in paniek. Nu maken ze er een cinema van en hebben poen geroken.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Met volle gewicht met je knie op iemands nek steunen (tenen raakten de harde ondergrond niet) en nog minutenlang aanhouden nadat de persoon in kwestie geen teken van leven meer gaf. Geloof nooit dat ze dergelijke aanpak tijdens de politietraining leren. Moord, zo simpel is het.
 1. “Dit is ongezien”: Miljoenen dode insecten kleuren voeten van Amerikaanse strandgangers zwart

  “Dit is ongezien”: Miljoenen dode insecten kleuren voeten van Amerikaan­se strandgan­gers zwart

  Na hun strandwandeling in de Amerikaanse staat Maine keren mensen met pikzwarte voeten terug huiswaarts. Er ontstaat onrust over de raadselachtige verkleuring. Het zou alleszins niet om een giftige substantie gaan - zo is na enig onderzoek duidelijk geworden - maar wel om de karkassen van miljoenen aangespoelde insecten. Alleen is nog niet opgehelderd om welke beestjes het precies gaat en waarom ze zo massaal zijn aangespoeld.