Ook Kate Middleton daagde op tijdens de herdenking. “Ze wilde haar respect komen betuigen aan Sarah en haar familie”, aldus een koninklijke bron.
Volledig scherm
Ook Kate Middleton daagde op tijdens de herdenking. “Ze wilde haar respect komen betuigen aan Sarah en haar familie”, aldus een koninklijke bron. © Reuters, RV

Londense vrouwen hard aangepakt door politie bij wake voor vermoorde Sarah (33), ook Kate Middleton daagt op

Een herdenking voor de vermoorde Sarah Everard (33) in Londen is gisterenavond ontsierd door een stevig politieoptreden. Agenten leidden verschillende vrouwen hardhandig weg omdat ze in hun ogen de coronaregels overtraden. De verontwaardiging is groot, net omdat de hoofdverdachte in deze trieste zaak een politieman is. Ook de Londense burgemeester Sadiq Khan noemde het politieoptreden “onacceptabel”. Een opvallende verschijning tijdens de herdenking was Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William.

55 reacties

 • De Waarheid

  2 jaar geleden
  En waarom zouden mensen die rouwen de corona regels mogen overtreden, net als ze met de toestemming om te betogen deden? Die vrouw op de eerste rij met haar bontjas dacht blijkbaar dat ze zich alles mocht veroorloven? De politie valt niets te verwijten, als mannen dit zouden doen waren ze reeds 2x zo snel in de boeien geslagen. Als vrouwen niet gediscrimineerd mogen worden en gelijk zijn (wat hun volste recht is) zoals ze steeds zo hard roepen, dan moeten ze dit in alle richtingen ervaren ook.
 • griet de wachter

  2 jaar geleden
  Ik ben altijd verheugd te mogen lezen dat in specifieke gevallen, voornamelijk mannen pleiten voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen, er even hard op slaan dus. In de jaren tachtig had je zo van die 'witte marsen', verpleegkundigen die op straat kwamen voor betere werkomstandigheden. Je had ook betogingen van mijnwerkers (tegen de nakende sluitingen). De rijkswacht (toen nog wel) sloeg in op de verpleegkundigen en ging lopen van de mijnwerkers. Ach ja, emancipatie, zeker?
 • Mark Vandebroecke

  2 jaar geleden
  Sorry, maar de samenkomst was verboden en er is corona. Dus had de politie alle recht om op te treden. En als vragen en verzoeken niet helpt, moet er wel wat harder opgetreden worden. Toch heb ik geen al te harde beelden gezien. De beelden van de politie in Luik waren (terecht) heel wat harder.
 • Wilfried DE HERT

  2 jaar geleden
  Ik spreek mij niet uit over het optreden van de politie maar dat ze bijna allemaal te dicht bij elkaar stonden kon zelfs een blinde zien. Ik heb de indruk dat de grote massa bij elkaar staan niet als een risico beschouwen als er een mondkapje gedragen wordt.
 • eric meers

  2 jaar geleden
  Niet toegelaten dus beboeten en oppakken , zie niet in waarom vrouwen op een andere of zachtere manier dan een man moeten opgepakt worden . Blijkbaar als je tot de monarchie behoort zijn de wetten en regels van het gepeupel niet van toepassing op u en mag Middleton gewoon zonder masker op een verboden wake komen paraderen