De school in Londen is onlangs nog uitgeroepen tot één van de beste scholen van Engeland.
Volledig scherm
De school in Londen is onlangs nog uitgeroepen tot één van de beste scholen van Engeland. © Google Street View

Londense school verbiedt kinderen te vasten tijdens ramadan

Een lagere school in Londen heeft besloten dat jonge kinderen niet meer mogen vasten tijdens de ramadan, de islamitische vastenperiode.

5 reacties

 • Imo Dijk

  5 jaar geleden
  Kinderen die de volwassen leeftijd nog niet hebben bereikt behoren volgens de islamitische voorschriften niet te vasten, dus de regel houdt sowieso geen steek.
 • Caroline Bex

  5 jaar geleden
  Vasten is pas verplicht als jongens hun eerste natte droom hebben en meisjes hun eerste menstruatie. Daarvoor en dus meestal in de lagere school moet er niet gevast worden. Katholieken vasten trouwens ook...
 • raf stevens

  5 jaar geleden
  Daar is iets voor te zeggen : ik heb ooit voor 't werk een cursus meegemaakt, de enige deelnemende moslim was de ganse tijd nerveus, liep heen en weer (naar het toilet) en was totaal onaanspreekbaar. Ik zou ook ambetant zijn als ik niet mag eten en drinken.
 • Luc Deboosere

  5 jaar geleden
  Ik dacht dat kinderen en ouderlingen uitgesloten waren? Wat met de werkende klasse?
 • Philippe De Werkmens

  5 jaar geleden
  Eindelijk. Zotte middeleeuwse Godsdienst. Ik kan het goed geloven dat in die moslimlanden geen economie is? Daar gaat de Koran boven alles.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Moeder vindt zoon (22) dood in gracht nadat ze tracking-app van iPhone gebruikt: “Ik had gespaard kunnen blijven van die afschuwelijke verwondingen”

  Moeder vindt zoon (22) dood in gracht nadat ze trac­king-app van iPhone gebruikt: “Ik had gespaard kunnen blijven van die afschuwe­lij­ke verwondin­gen”

  Een Britse moeder heeft haar 22-jarige zoon dood teruggevonden in een gracht. Toen hij na een avondje uitgaan niet was thuis gekomen, sloeg de moeder alarm en werd er een zoektocht ingesteld. Dankzij de tracking-app op hun iPhones vond ze hem. De zoon was slachtoffer van een aanrijding door een auto, de 22-jarige bestuurder was er vervolgens vandoor gegaan. Hij moet nu voor 86 maanden naar de gevangenis en is zijn rijbewijs 77 maanden kwijt.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.