Volledig scherm
© REUTERS

Londense burgemeester wil luchtvervuiling terugdringen en verhoogt tolheffing fors

LondenDe Londense burgemeester Sadiq Khan heeft gisteren een actieplan voorgesteld om de luchtvervuiling in de Britse hoofdstad terug te dringen. Onder andere een extra taks van 10 pond (11,7 euro) op oude, vervuilende voertuigen en een uitbreiding van lage emissiezones moeten een positieve omwenteling op gang brengen.

 1. OESO: "Luchtvervuiling leidt tot 6 à 9 miljoen doden in 2060"

  OESO: "Luchtver­vui­ling leidt tot 6 à 9 miljoen doden in 2060"

  Luchtvervuiling zou kunnen leiden tot 6 à 9 miljoen vroegtijdige sterftes per jaar tegen 2060 en voor in totaal 1 procent van het wereldwijde bbp, ofwel 2.600 miljard dollar (2.300 miljard euro), aan kosten per jaar door ziekteverlof, medische kosten en een daling van het rendement. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar nieuw rapport "The Economic Consequences of Air Pollution".
 2. Londense burgemeester beklemtoont het belang van zijn wereldstad in een open brief
  Brexit

  Londense burgemees­ter beklem­toont het belang van zijn wereldstad in een open brief

  Een week nadat de Britten er bij referendum voor gekozen hebben om uit de EU te stappen, wijst de Londense burgemeester Sadiq Khan in een open brief op het belang van Londen in de (bedrijfs)wereld. Khan maakt ook duidelijk dat de beslissing om de EU te verlaten, niet het resultaat was waar Londen op gehoopt had. De burgemeester zegt vastbesloten te zijn om ervoor te zorgen dat zijn stad "open is voor de wereld de komende decennia".
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch