Een ferry van P&O in Noord-Ierland
Volledig scherm
Een ferry van P&O in Noord-Ierland © AFP

Londen wil minimumloon binnen Europese scheepvaart na massaontslag P&O

De Britse regering wil samen met Europese partners een minimumloon vastleggen voor bemanningsleden op Europese scheepvaartroutes. Dat meldt onder andere de Britse omroep BBC woensdag. De aankondiging komt er nadat de Britse rederij P&O eerder deze maand in één klap 800 werknemers heeft ontslagen.

 1. Is Istanboel klaar voor een volgende grote aardbeving? “Aardbeving komt eraan, kunnen alleen niet voorspellen wanneer”

  Is Istanboel klaar voor een volgende grote aardbeving? “Aardbeving komt eraan, kunnen alleen niet voorspel­len wanneer”

  Experten zijn er zeker van dat er in de toekomst een aardbeving aankomt in Istanboel met een kracht van 7.2 tot 7.8 op de schaal van Richter. Die kan duizenden mensen het leven kosten. “Er is geen manier om dat te voorspellen, maar het is verstandig om je erop voor te bereiden”, vertelt professor Celâl Şengör aan de Technische Universiteit van Istanboel. Tienduizenden woningen worden nu gecontroleerd op veiligheid. Bekijk hierboven de volledige reportage.
 2. P&O Ferries moet massaontslag uitleggen aan Britse overheid

  P&O Ferries moet massaont­slag uitleggen aan Britse overheid

  De Britse veerbootexploitant P&O Ferries moet het afgelopen donderdag aangekondigde massaontslag gaan uitleggen bij de Britse regering. De minister van Transport en de staatssecretaris voor het Bedrijfsleven zijn ontstemd dat 800 mensen op staande voet zijn ontslagen en willen dat het bedrijf uitlegt waarom het ontslag niet breder is aangekondigd bij de overheid. De rederij zou ook een rechtszaak aan haar broek kunnen krijgen vanwege het collectieve ontslag.
 3. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.