De haven van Dover
Volledig scherm
De haven van Dover © AFP

Londen versoepelt regels voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs

De Britse regering heeft vrijdag een versoepeling aangekondigd van de regels inzake het aantal leveringen dat buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk mogen uitvoeren. Dat moet de problemen op vlak van tekorten en bevoorrading in de aanloop naar de kerstperiode verlichten.

 1. In dit Zuid-Afrikaans laboratorium werd de omikronvariant voor het eerst ontdekt
  Play

  Dit Zuid-Afrikaanse laboratium ontdekte de omikronva­ri­ant: "Waar­schijn­lijk het meest gemuteerde virus ooit"

  Ongeveer een week geleden kwamen de eerste berichten binnen over een nieuw coronavirus, de omikronvariant. Al snel werd er alarm geslagen, aangezien deze variant een niet eerder geziene hoeveelheid mutaties bezit. Alex Sigal, een Zuid-Afrikaanse viroloog, was degene die in zijn lab als allereerste de nieuwe variant ontdekte. Ondertussen zijn verschillende onderzoekers daar dag en nacht bezig om alles over de omikronvariant te weten te komen. Kijk hier binnen in zijn laboratorium in Zuid-Afrika.
 2. Slachtoffers van schietpartij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Slachtof­fers van schietpar­tij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Er zijn vier leerlingen omgekomen bij de schietpartij op de middelbare school in Oxford (Michigan). Tate Myre (16), een veelbelovende footballspeler, stierf terwijl hij in een politiewagen naar het ziekenhuis gevoerd werd. Ook Hana St. Juliana (14) en Madisyn Baldwin (17) kwamen om. Justin Shilling (17) die vocht voor zijn leven, is vandaag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Op de beelden van een TikTok-video ziet u hoe studenten hun klas gebarricadeerd hadden. Toen er iemand op de deur klopte, maakte paniek zich van hen meester. Wat de dader bezielde, is nog steeds niet duidelijk.