Sabina Nessa.
Volledig scherm
Sabina Nessa. © Metropolitan police

Londen opgeschrikt door nieuwe moord op jonge vrouw (28), dertiger opgepakt

Een halfjaar na de moord op Sarah Everard schrikt een nieuwe moord op een jonge vrouw de Britse hoofdstad op. De 28-jarige Sabina Nessa is vermoedelijk gedood op de kortste weg tussen haar woning en een café waar ze met een vriendin had afgesproken. Dat heeft de Londense politie, de Metropolitan Police, meegedeeld.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Deze 6 vrouwen voelen zich onveilig op straat: “Ik ben lange tijd bang geweest dat mijn outfit een foute reactie zou uitlokken”
  PREMIUM

  Deze 6 vrouwen voelen zich onveilig op straat: “Ik ben lange tijd bang geweest dat mijn outfit een foute reactie zou uitlokken”

  Gill werd na een avondje uit in Leuven kort achtervolgd door een man. Toen de politie ter plaatse kwam, reageerde de agent ‘dat ze maar andere kleren had moeten dragen’. Het is een van de vele getuigenissen die we ontvingen na de moord op de Britse Sarah Everard (33). Zes vrouwen vertellen hun verhaal. “Als ik me onveilig voel, steek ik mijn sleutels tussen mijn vingers als een boksbeugel.”
 3. Britse vrouwen getuigen over beangstigende ‘naaldaanvallen’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”
  4

  Britse vrouwen getuigen over beangsti­gen­de ‘naaldaan­val­len’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”

  Verschillende politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk voeren onderzoek naar een opvallend nieuw fenomeen in Britse nachtclubs. Meerdere vrouwen getuigen dat ze tijdens een avondje uit geprikt werden met een naald en daarna compleet van de kaart waren. Gedrogeerd met een injectie. “Dit is iets helemaal anders dan al wat we eerder hebben gezien”, zegt de politie.