Illustratiebeeld van koolindustrie.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van koolindustrie. © thinkstock

Londen geeft vergunning voor eerste Britse koolmijn in 30 jaar

De Britse minister Michael Gove heeft een vergunning goedgekeurd voor een controversiële nieuwe koolmijn in Cumbria, een graafschap in het noordwesten van Engeland. Het zou de eerste nieuwe mijn in het Verenigd Koninkrijk worden in dertig jaar. Milieu-activisten hebben al woedend gereageerd op het besluit van de minister.

 1. Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”

  Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijk­se kelder zijn gevonden “bereidde zich voor op apocalyps”

  De 54-jarige vader van de zes kinderen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz, was een zogenaamde ‘Doomsday prepper’. De man bereidde zich met andere woorden voor op het einde van de wereld. Dat meldt Erich Greil, de vice-burgemeester van Obritz. De 54-jarige Tom Landon zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn kinderen hebben gekocht.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”