Het Britse schip HMS Defender vorige week bij Odessa, Oekraïne.
Volledig scherm
Het Britse schip HMS Defender vorige week bij Odessa, Oekraïne. © REUTERS

Londen en Moskou ruziën verder over incident met Britse torpedobootjager in Zwarte Zee

Het Verenigd Koninkrijk en Rusland ruziën een dag later nog steeds publiekelijk verder over een vermeend incident met een Britse torpedobootjager op de Zwarte Zee. De Britse premier Boris Johnson verdedigde de route van het schip, terwijl de Russen het VK beschuldigen van "onaanvaardbare provocatie" en leugens.

3 reacties

 • Geert Peeters

  1 jaar geleden
  De Russen doen om de haverklap hetzelfde in westerse wateren of luchtruim. Er worden continu spelletjes gespeeld en gecontroleerd wat de rekbaarheid is.
 • Luc-Nadine Bonnarens-De Leenheer

  1 jaar geleden
  Ronny Severeyns , wat doen de russische bommenwerpers boven de Noordzee ? Kijken waar de zon opgaat ?
 • Ronny Severeyns

  1 jaar geleden
  De Britten mogen geen imagoschade lijden. Hun verhaal lijkt me eerder onwaarschijnlijk. wanneer er niets gebeurt is zijn zij en de Amerikanen er als de kippen bij om het op te blazen, en nu weten ze van niks zeker?
 1. Russische politie doet inval in huis van protesterende tv-journaliste

  Russische politie doet inval in huis van proteste­ren­de tv-journalis­te

  De Russische politie heeft een inval gedaan in de woning van de televisiejournaliste die wereldberoemd werd door een nieuwsuitzending op de Russische televisie te verstoren met een protest tegen de oorlog in Oekraïne. Ondertussen is ook bekend dat Marina Ovsjannikova, die al herhaaldelijk werd beboet voor haar kritiek op het Russische leger en de Russische invasie, is gearresteerd wegens het “in diskrediet brengen” van het leger. Dat heeft haar advocaat gemeld.